Ananas og banansorbé

½ ananas
1 moden banan
2 pasjonsfrukter
100 g sukker
1 dl vann
1 lime

Kok opp sukker og vann og sett kaldt. Skrell ananas og banan, og kutt de i grove biter. Del pasjonsfruktene i to og ta ut innmaten. Kjør bananer, pasjonsfrukt, spe til med sukkerlake i foodprocessor til en jevn masse. Sil det over i en skål og sett den i fryseren. Rør av og til.

Har du for mye sukkerlake så kan det spares til neste gang. Smak til med litt limeskall og limejuice.

Den samme prosessen kan gjøres med veldig mange forskjellige bær og frukter. Prøv gjerne banan og jordbær om sommeren.

karamellisert frukt
1 ananas
2 modne bananer
sukker
smør

Varm opp en panne med smør og sukker, pass på at det ikke brenner seg men får en gyllen farge. Legg i frukten og stek på begge sider til de får en fin karamellisert overflate. Bakes ferdig i ovn ca. 10 minutter, på 200 °C.