Chanin Los Alamos Pinot Noir 2017

Jeg liker alt av Gavin sine viner, det er en spesielt jevnt god kvalitet over alt han lager, selv hans "enklere" Pinot Noir fra St.Rita Hills er en gjenganger i mitt glass. Los Alamos er en spesielt god vin som blir tilgjengelig på bestillingsutvalget (BU) fra 1/9. -  -  - Gavin Chanin er født og oppvokst i Los Angeles og startet vinkarrieren allerede i en alder av 18 år. Mens han studerte ved…

Les mer


Helstekt Uer på en seng av salt

Denne oppskriften er beregnet til 6 personer. 2 hele Uer (1,6kg pr stk) ca 3 kg havsalt bjørkeløv pepper Rens fisken godt og skrap av skjellene på skinnet (skrap fra halen mot hodet). Pass på at du ikke skjærer hull på skinnet, da slipper saltet inn i kjøttet og ødelegger smaken. Ha på pepper i…

Les mer


Loosen Graacher Himmelreich Riesling Kabinett 2010

2010 årgangen har vist seg til å bli et topp år for Tysk vin. Ekstremvær med mye regn og kjølig sommer og en varm høst har gitt rekordlave avlinger, noe som har ført til den sjeldne kombinasjonen av høy syre og høyt sukkerinnhold i druene. Dr. Loosen leverer jevnt over meget gode viner, og…

Les mer


Chateu Laroque 2006

2005 årgangen av denne er regnet for å være den beste, ved siden av 2004 og 2006, så langt. På en vinsmaking med Laroque 31/10 i år, fikk vi smake 2008, 2007, 2006, 2005, 2003, 2001 og 2000 årgangene. 2005 årgangen ble bekreftet å være århundrets årgang, men selv om den var meget god synes jeg at…

Les mer


Ch. du Val de Mercy Petit Chablis 2010

Domaine du Château du Val de Mercy består av 30 hektar dyrket vinmark. 2/3 av vinmarkene har en beliggenhet innenfor AOC Chablis, og resten ligger i Chitry le Fort. En frisk og sommerlig Chablis med smak av sitron, fersken og grapefrukt med balansert syrlighet og fruktighet. En i utgangspunktet…

Les mer


Occhipinti SP68 Nero d'Avola e Frappato 2009

2008 årgangen av denne vinen ble i en blindsmaking kåret til den beste vinen i klassen over 130 kr på Vinmonopolet. Selv om jeg likte Il Frappato 2007 svært godt har jeg her fått en ny favoritt blant Occhipintis viner. Arianna Occhipinti (28 år) lagde sin første årgang i 2004. Gården drives…

Les mer


Lequin-Colin Chassagne Montrachet 1er Cru Morgeot Cuvee BTTR 2009

Viner av Rene Lequin-Colin frigjøres når Francois og hans far mener de er klare til å bli konsumert. Strukturen og kompleksiteten av vinene kommer fra lav ettergivende vingårder, generøse mengder ny fransk eik, naturlig gjærings metoder, ingen filtrering og tappet rett fra fat til flaske. BTTR…

Les mer


Grillet breiflabb

800 g breiflabbfilet (4 pers) Marinade 1 dl olivenolje 1 stk sitron 1 ts salt 0,5 ts pepper 0,5 fedd hvitløk 1 ts estragon 2 ss persille 1 ss gressløk Skjær breiflabben i passe tykke (5cm) stykker, skyll i kaldt vann og tørk stykkene før de legges i marinaden i 1 time. Ta fisken opp av marinaden og…

Les mer


Schloss Johannisberger Riesling Kabinett Feinherb 2009

Dette er en nydelig og lett søtlig Riesling, pent balansert av syren, og en smak av kiwi, eple og sitronskall. God mineralitet med en svakt krydret og lang ettersmak. Drue: 100% Riesling Drikkes utmerket alene. "Schloss Johannisberg is best known as the company that discovered Spatlese wines.…

Les mer


Kremet jordbærostekake

150 g havre 100 g nøtter 1/2 ts kanel 125 g smør 10 gelantinplater 500 g kesam 120 g sukker 1 sitron (juicen) 500 g kremføte 250 g jordbær mynte til pynt Fordel nøttene og havren jevnt utover et stekebrett og ha litt sirup over. Riste blandingen i ovnen på 120° i ca. 10min til det blir litt…

Les mer


Paolo Leo Primitivo di Manduria 2008

Denne minner veldig om Pape fra Dáo, Portugal, men har ikke på nær den samme dybden. Allikevel en vin som kan nytes med glede til mat og i sofakroken. Den er dyp mørk på farge, godt med eik på duft. God mørk smak av lakris, kaffe, solbær og pepper. Meget syrefrisk, med lite tanninsk bitt, men desto…

Les mer


Texas brisket

1 kilo med oksebryst (brisket) 1 løk 1 selleristang 1 gulrot 2 fedd hvitløk 1 fl rødvin 0,5 l vann 1 neve rosmarin, timian og laurbær. Ha kjøttet i en gryte med grovkuttet løk, selleri, gulrot, hvitløk og urter. Hell over vinen og fyll på med vann til det dekker kjøttet. Kok eller ovnsbak på 120° i…

Les mer


Tante Olgas rabarbradessert

oppskrift fra NRK 3 kg rabarbra 2 pk svisker 2 pk aprikoser 2 l vann 2 kg sukker Rabarbraen smaker best før jonsok! Rense, skylle og dele rabarbraen opp i biter på et par cm. Legg alt i en skål og fyll på med vann slik at det dekker rabarbraen og lå stå over natten. Sil så av det sure vannet. Del…

Les mer