Tante Olgas rabarbradessert

oppskrift fra NRK

3 kg rabarbra
2 pk svisker
2 pk aprikoser
2 l vann
2 kg sukker

Rabarbraen smaker best før jonsok! Rense, skylle og dele rabarbraen opp i biter på et par cm. Legg alt i en skål og fyll på med vann slik at det dekker rabarbraen og lå stå over natten. Sil så av det sure vannet.

Del aprikosene og sviskene i to. Kok opp en lake av vann og sukker og kok først aprikosene i laken i ca. 5 minutt. Ta aprokosen opp med en fiskeøse, la vannet renne av og legg de på et fat. Kok så sviskene i samme laken og ta de også opp. Laken må stå på platen og holdes kokende varm.

Hell ca. ½ liter av laken i en mindre panne. Kok forsiktig opp ca. 5 dl rabarbrabiter. De må tas før de går i oppløsning. Kok 3-4 syltetøyglass, med lokkene, og sett på en ren duk og la de tørke litt.

Legg lagvis med svisker, aprikoser og rabarbra helt til glasset er fullt. Hell på med varm lake og skru på lokket. Kok ny rabarbra for hvert glass. Med denne porsjonen får du ca. 10 halvlitersglass.

Denne desserten smaker godt kaldt, men kan også med fordel varmes opp før servering. Det smaker nydelig med vaniljeis, vaniljesaus eller med krem til.