Chanin Los Alamos Pinot Noir 2017

Jeg liker alt av Gavin sine viner, det er en spesielt jevnt god kvalitet over alt han lager, selv hans «enklere» Pinot Noir fra St.Rita Hills er en gjenganger i mitt glass. Los Alamos er en spesielt god vin som blir tilgjengelig på bestillingsutvalget (BU) fra 1/9.

–  –  –

Gavin Chanin er født og oppvokst i Los Angeles og startet vinkarrieren allerede i en alder av 18 år. Mens han studerte ved UCLA for kunst og fotografering fikk han praksisplass hos Au Bon Climat i 2004 hvor opplæringen ble gitt av den ikke ukjente Jim Clendenen og Bob Linquist. Etter 6 år hos Au Bon Climat ble Gavin assisterende produsent og lanserte så sin egen vingård i 2007 i Lompoc hvor han fokuserte på enkeltvinmarksviner på noen av Californias eldste vinmarker i Santa Barbara County. Gavin eier ikke egne marker så han leier eller kjøper druer fra vingårder i Santa Barbara og produserer totalt rundt 40 000 flasker i året.

Gavin forteller at han startet sin egen vinproduksjon fordi han ikke likte den rike stilen på vinene som var så populære i California på den tiden. Han hadde et ønske om å lage viner som var mer elegante, friske og lagringsvennlige, noe han visste ville være mulig spesielt etter å ha smakt mange av de eldre vinene i California. Så etter bare 3 år hos Au Bon Climat tok han det lille av sparepenger han hadde og gikk i gang. Alt han i første omgang hadde råd til var 6 fat vin, men han var i gang. Selv om folk trodde han var gal den gang har han siden stilnet de tankene med en rekke eksepsjonelle viner.

fakta
– 50% av produksjonen selges til Norge, Storbritannia, Danmark, Tyskland, Russland, Hong Kong og Korea
– Gavin lager kun viner under etiketten, Chanin, og 6-8 forskjellige viner i året
– alle vinmarkene er økologiske eller bærekraftige.

Vinmarken Los Alamos. foto © produsenten

vinifisering
De 13 år gamle vinstokkene står i et jordsmonn bestående av kalkholdig sand på en 275 meters høyde som gir friskhet, lys frukt og kompleksitet til vinen. Druene ble høstet 29. august og 4. september og har fått 4 dagers kald-maserasjon med 1-3 daglige nedpumpinger for hånd før den modnes i 16 måneder på franske eikefat (10% ny) og tappet ufiltrert i mars 2019.

smaksnotater´
Los Alamos Pinot er en vin med spesielt elegante og leskende smaker av bringebær, tranebær, veldig flott balanse, integrert eik      med et friskt og sømløst syrespill. Det er en lett og fin vin med spesielt fin intensitet i smakene og lang tørr ettersmak. Med tid vil denne utvikle seg pent. Det er så rent, det er så godt og den gleder spesielt. Drikk den gjerne uten mat men den går også godt til fransk kyllinggryte.

Chanin Los Alamos Pinot Noir 2017

Chanin Wines

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers: