Helstekt Uer på en seng av salt

Denne oppskriften er beregnet til 6 personer.

2 hele Uer (1,6kg pr stk)
ca 3 kg havsalt
bjørkeløv
pepper

Rens fisken godt og skrap av skjellene på skinnet (skrap fra halen mot hodet). Pass på at du ikke skjærer hull på skinnet, da slipper saltet inn i kjøttet og ødelegger smaken.

Ha på pepper i buken og dryss bjørkeløv over før du dekker hele fisken med havsalt i en langpanne. Sett ovnen på 200°, la fisken stå i ca 1 time. Bryt av og fjern saltlaget rundt fisken.

Risotto
200g risottoris
3 ss solsikkeolje
2 sjalottløk
1 dl hvitvin
5 dl blåskjellkraft
75 g parmesan
2 feddd hvitløk
safran
sitron
salt & pepper

Fres finkuttet løk, safran og hvitløk i olje til den er myk og blank. Tilsett risen og vend godt sammen. Tilsett hvitvin og kok inn. Spe så inn kraft og kok til «al dente«. Her kan prosessen stoppes ved raskt å kjøle risottoen ned slik at du kan varme den opp igjen før servering (ha i såfall i litt mer kraft). Eller fortsett ved å tilsette parmesanen og justere tykkelsen på risottoen med kraft. Konsistensen skal være som litt tynn grøt.
Smak til med salt, pepper og sitron. Vend inn blåskjellene som ble brukt til å lage kraft.

brokkolikrem
1 brokkoli
0,5 dl fløte
trøffeloje
salt & pepper

Damp brokkolien, gjerne i dampkjele over potetene for å spare energi. Kjør brokkolien i hutigmikser, tilsett litt av den varme fløten, noen dråper trøffelolje, salt og pepper.

Skumsaus
2 eggeplommer
1/2 dl fiskekraft
2 ss balsamico
ørlite salt
hvitt pepper

Til skumsausen has eggeplommer, fiskekraft, balsamico, salt og pepper i en stålbolle. Sett den i en kjele med vann på kokeplaten. Skal ikke bli varmere enn ca. 60 grader. Pisk i massen til den er skummende og lett. Hold varm.

Anbefalt drikke; Loosen Wehlener Sonnenuhr Riesling Kabinett 2009

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers: