Lequin-Colin Chassagne Montrachet 1er Cru Morgeot Cuvee BTTR 2009

Viner av Rene Lequin-Colin frigjøres når Francois og hans far mener de er klare til å bli konsumert. Strukturen og kompleksiteten av vinene kommer fra lav ettergivende vingårder, generøse mengder ny fransk eik, naturlig gjærings metoder, ingen filtrering og tappet rett fra fat til flaske. BTTR står for «Back too the roots». Kun 270 flasker er laget av denne.

Dette er uten tvil en av de beste hvitvinene jeg, så langt, har smakt. Sammen med maten, grillet breiflabb, ble denne kulinariske kvelden en kveld jeg sent vil glemme. Riktignok er vinen dyr, men en gang i mellom kan det svare seg å gå utenfor det vanlige budsjettet og få smaken på riktig store viner, som denne.

En fantastisk fylde med konsentrert frukt og rike mineraltoner velter imot smaksløkene. Balansen mellom eik, syre og frukt er himmelsk og smaken sitter meget lenge.

Det er ikke noe fremtredende eller generende alkoholsmak på vinen selv om den har en relativt høy alkoholprosent, 13,5%.

Vinen er ennå ung, men åpner seg fint etter 1-2 times lufting. De tørre hvite Burgunderne er den vinen i verden som best tåler flaskelagring. Denne Montracheten tåler fint lagring i 10år.

Drue: 100% Chardonnay

Passer til sjømat, grillet fisk og lyst kjøtt.

Aperitif.no

Better Wines

Wine-Searcher.com

Chassagne Montrachet

Rene Lequin-Colin

Vinmonopolet 490.-kr (v#5965501)