Karsten Peter Ancestral Rot 2021
3. juni 2023
Karsten Peter har laget vin i mange år men har kun siden nylig laget vin på egen etikett. Med en håndfull viner kom han inn fra sidelinjen som et friskt pust med sin første årgang, 2021. - - - Det var foreldrene til Karsten som startet vingården i sin tid og det var kanskje duket for at Karsten skulle ta over gården etter endt vinmaker-utdanning i 2002. Men etter en 4 års tid og mang en…
Høyrygg av storfe
29. januar 2022
Høyrygg er billig i innkjøp men med denne fremgangsmåten får du et supermørt og saftig stykke kjøtt. Bare gi den 4 timer i ovnen og kjøttet vil bli så mørt at det nesten faller fra hverandre. Med potet og selleri-stappen og en himmelsk god saus, og ikke minst en perfekt vin til var det et måltid…
Lammekjøttboller med ricotta og rødbeter
22. januar 2022
Stadig på jakt etter nye smakskombinasjoner kom jeg over denne artige vrien til kjøttboller. Kokte rødbeter i Chardonnay og hønsekraft og kjøttboller med ricotta! Overraskende godt var det, moro å lage, godt og spise. Ikke minst med vinen fra Bernhard Hubert til, superdigg! - - - til 4 personer…
Koreansk sjømatsuppe
15. januar 2022
Jeg digger å finne nye vrier på velkjente temaer som fiske/sjømat-suppe. Denne koreanske tilnærmingen var spesielt god og sammen med vinen fra Hugel ble det en vinner her i gården. - - - til 4 personer 500 g scampi 400 g torsk 1 nett blåskjell 1 dl olivenolje 1 løk 2 vårløk 2 gullerøtter 6 fedd…
Sitron-risotto med erter, asparges og reker
8. januar 2022
Jeg har laget risotto i mange variasjoner men aldri uten parmesan, dette er i tillegg første gang jeg har laget med mascarpone, men supergodt godt var det. Fulltreff med vinvalget var det også, Mayacamas Chardonnay fra California. Nam! Oppskrift inspirert fra Food52. - - - til 4 personer reker…
Røkt Kolje med salat og sennepssaus
29. desember 2021
Jeg fikk servert en forrett med røkt kolje på Dekka Bord og likte den så godt at jeg måtte prøve å sette sammen min egen lille versjon av den. Nydelig kolje ble handlet inn hos Hallen Spiseri og Fiskeutsalg på Vippa og resultatet, sammen med vinen fra Zind Humbrecht ble en stor suksess! - - -…
Gylden kylling med salsa verde
28. september 2021
Denne nye kyllingretten som jeg fant oppskriften på hos Food&Wine var vanvittig god i kombinasjon med rødvinen fra Stella di Campalto. Vinen er ikke billig men den gikk som hånd i hanske til denne kyllingretten! Opprinnelig var oppskriften kun på kyllinglår, men jeg kjøpte like godt en hel…
Alberto Oggero Roero Rosso 2018
28. august 2021
Det er nøyaktig 10 år siden jeg smakte hans første årgang av denne vinen, de(n) har ikke vært å få tak i i Norge siden 2013, men nå blir vinene til Alberto Oggero tilgjengelig på VP fra 1/9! De har vært savnet, men etter å ha smakt 4 av vinene hans på en pressesmaking nylig er gleden over å ha…
Chanin Los Alamos Pinot Noir 2017
21. august 2021
Jeg liker alt av Gavin sine viner, det er en spesielt jevnt god kvalitet over alt han lager, selv hans "enklere" Pinot Noir fra St.Rita Hills er en gjenganger i mitt glass. Los Alamos er en spesielt god vin som blir tilgjengelig på bestillingsutvalget (BU) fra 1/9. - - - Gavin Chanin er født og…
Weil Kiedrich Turmberg 2016, 17, 18 og 19
14. august 2021
En ny vertikalsmaking er gjennomført, denne gangen med Robert Weil sin Kiedrich Turmberg Rieslinger. Å smake samme vin over flere årganger er en god anledning til å bli kjent med hvordan vekstforhold, vær og eventuelle endringer i teknikker gir utslag på smakene fra år til år. - - - Weingut…
Tesch Riesling 2020
7. august 2021
Det er en stund siden jeg besøkte Martin Tesch, men hverken han eller vinene har jeg glemt. Jeg synes de representerer det nye av friske, tørre, klokkeklare og drikkevennlige vinene fra Tyskland. Når jeg fikk muligheten til å smake hans nye 2020 årganger (25ml flasker) sendt direkte fra gården var…
Fanny Sabre Beaune Clos des Renardes 2018
31. juli 2021
Fanny studerte egentlig jus da faren plutselig døde og hun måtte ta over vingården. Det har resultert i mange flotte viner, spesielt denne delikate Pinot Noiren. Den koster litt, men jeg er glad for at jeg unnet meg en flaske av den. - - - Fanny Sabre er bare 42 år gammel, men på tross av sin…
Garnachas Salvaje del Moncayo 2019
10. juli 2021
Dette er en av seks smakfulle viner fra Vintae i nord Spania som i tillegg til å være ganske god også er vegansk. Visste du at det er mulig å søke etter spesielle viner som glutenfri, naturvin, oransjevin, vegansk, kosher, blant annet, under filteret; øko/etisk/annet? - - - Arambarri familien…