Farge Saint Joseph Terroir de Granit 2018
22. mai 2021
Rhone vin på budsjett! Her får du mye god vin for pengene (265.-)! Lekker og elegant vin med fin dybde, leskende, silkeaktig tekstur, fine tørrstoffer, svært god balansert frukt mot et fruktig og friskt syrespill. Vinen nærmer seg utsolgt men det kommer forhåpentligvis en ny forsendelse av denne årgangen, hvis ikke er det bare å være klar til 2019 årgangen kommer! - - - Thomas Farge tok over…
Buljongkokte rotfrukter
29. mai 2010
2 gulrøtter 200 g sellerirot 2 søtpoteter 3 sjalottløk 2 hvitløk 5 plommetomater 1 ts timian 3 dl kyllingkraft 1/2 dl olivenolje 1 ss salt pepper Kok opp kyllingkraften (evnt. vann og buljongterning) med timian, salt, pepper og olje. Skrell grønsakene og del de i store biter og legg i en ildfast…
Hvitvinssaus
28. mai 2010
1 sjalottløk 2 fedd hvitløk 3 ss smør 2 ss olivenolje 3 dl hvitvin 4 dl kyllingkraft 35 g hvit sjokolade 1 ts hvitvinseddik 1 dl kremfløte 1-2 ts sukker hvit pepper maldonsalt Finhakk løk og hvitløk og fres det i en gryte med smør og olivenolje til det blir mykt. Ha i vin og la det koke godt inn.…
Ovnsbakt Chorizopølse
27. mai 2010
400g chorizopølse 15 små tomater 1 stor rød paprika parmesan ost feta ost Asiatisk saus 1/2 dl søt chilisaus 1/2 dl limesaft 1/2 dl grapefrukt juice 2 ss fiskesaus 2 ts fint, brunt sukker 2 ss kecap manis 4 cm frisk ingefær Bland sammen ingrediensene til sausen i en bolle. Vask og varm tomatene i…
Felsina Berardenga Chianti Classico 2007
25. mai 2010
Nydelig rødvin! Dyp rubinrød på farge. Elegant fruktig nese, med distinkt duft av ville røde bær og nyanser av blandet krydder. Bløt og fruktig vin som også smaker av røde bær med runde tanniner. Lang finish. Drue; 100% Sangiovese Reisebrev fra Toscana Vinfakta Felsina Vinmonopolet 150.- kr…
Potetsalat
24. mai 2010
1 kg mandelpoteter 3 stk vårløk 1 neve finhakket gressløk 2 1/2 dl seterrømme 2 1/2 dl majones 2 ts estragon 1 sitron Salt og hvitt pepper Vask og kok 2 kg potetene "al dente" (kjernen skal så vidt være hard). Tøm av vannet og ta forsiktig av skallet. Dette bør rives av og ikke skjæres. Da…
Appelsinparfait med friske bær
23. mai 2010
300 g 40% mørk sjokolade 150 g usaltet smør 5 eggeplommer 5 eggehviter 100 g melis 6 cl espresso 3 gelantinplater 3 ss Grand Mariner 1 appelsin Vaniljesaus blåbær bringebær Smelt sjokoladen i vannbad og smøret i en egen panne. Rør inn eggeplommene. Legg gelantinen i vann. Lag en espresso og bland…
Sjokoladeparfait med friske bær
19. mai 2010
100g mørk sjokolade (56% kakao) 30 g sukker 25 g Grand Marnier 3 eggeplommer 2,5 dl kremfløte Finhakk sjokoladen og smelt den i vannbad. Pisk sukker, Grand Marnier og eggeplommene til eggedosis. Pisk kremfløten til krem. Vend inn eggedosisen i sjokoladen og bland det godt sammen. Vend inn kremen…
Steinbitfilet på nykål
16. mai 2010
600 g steinbitfilet 1 nykål 2 sjalottløk 1 ss smør bacon olje salt og pepper Skyll steinbitfileten i kaldt vann og tørk av med papir. Del steinbit fileten i passe stykker og krydre med pepper og fres på en stekepanne med olje i 1 min. på hver side. Forvarm ovnen på 150 g og legg fiskestykkene på…
Beurre blanc med grapefrukt
16. mai 2010
2 grapefrukter 1 sjalottløk 2 dl hvitvin 1/2 dl kremfløte 150 g usaltet smør i terninger sukker salt & pepper Skjær filetene ut av den ene grapefrukten og del de i to. Klem saften ut av resten av grapefrukten. Fres løken i litt solsikkeolje til den blir blank. Tilsett vin og grapefruktjuice.…
Røstipoteter med ishavskaviar
16. mai 2010
2 mellomstore, kokte poteter 4 mellomstore, rå poteter 1 gulrot 1 egg salt pepper usaltet smør seterrømme ishavskaviar rødløk I stedet for gulrot kan du bruke en annen grønnsak som f.eks kålrot eller knollselleri. Skrell og riv rå og kokte poteter og bland de med litt egg, smør, gulrøtter, salt…
Hjemmelaget sjokoladepudding
14. mai 2010
En gammel favoritt fra barndommen er sjokoladepudding med jordbærgele og vaniljesaus. Siden jeg ikke har funnet annet enn den ferdiglagede sjokoladepuddingen i butikken i det siste, som jeg ikke er så fan av, så har jeg funnet en god oppskrift på en hjemmelaget sjokoladepudding medfulgt av Freias…
Sitron og hvitløksaus
13. mai 2010
1 dl sitronsaft 4 ss fiskesaus 2 ss sukker 2 små røde chili 4 fedd hvitløk Bland sitronsaft, fiskesaus, sukker, finhakket chili og -hvitløk i et glass med lokk. Rist godt til sukkeret er løst opp. Kan holde seg i kjøleskapet en ukes tid. Passer godt til hvit fisk.