Newton Johnson Chardonnay & Pinot Noir

Jeg kom over Newton Johnson sin Pinot ved en tilfeldighet for noen år siden, mange flasker senere av den og nå også deres Chardonnay er vinkjelleren min fylt opp med flere eksemplarer. Begge er gode viner som ikke bør forbli uprøvd. -  -  - Newton Johnson Wineyards er en familieeid vingård som ligger i den øvre delen av Upper Hemel-en-Aarde dalen (som betyr himmel og jord), 1 ½ times kjøretur…

Les mer


Suculè Barbera d'alba 2006

Intens og lys rubin rød farge. Deilig frisk og myk smak av vanilje og jordbær. Hint av eik. Lang, rund ettersmak. Bør dekanteres 1 til 2 timer. Passer til lam, svinekjøtt, pasta med kjøttsaus. Drue: 100% Barbera Lo Zoccolaio Vinmonopolet 179.- kr (v#57883)

Les mer


Suculè Barbera d’alba 2006

Intens og lys rubin rød farge. Deilig frisk og myk smak av vanilje og jordbær. Hint av eik. Lang, rund ettersmak. Bør dekanteres 1 til 2 timer. Passer til lam, svinekjøtt, pasta med kjøttsaus. Drue: 100% Barbera Lo Zoccolaio Vinmonopolet 179.- kr (v#57883)

Les mer


Perfekt sitronlemonade

Denne enkle oppskriften på sitronlemonade bruker jeg hver sommer. Den er superenkel å lage og er forfriskende på varme sommerdager. gir ca. 1,5 liter lemonade 7 sitroner 1,2 L vann 2 dl sukker Hell sukker og 2 dl vann i en kjele og varm til sukkeret er løst opp (sukkerlake). Del sitronene i to og…

Les mer


Seresin Leah Pinot Noir 2007

Dette er en av de aller beste Pinotene jeg har smakt! I tillegg er den meget rimelig:) En fantastisk føyelsaktig smak av plomme, kirsebær, bringebær etterfulgt av en oppblomstring av svart pepper og sjokolade. Et hint av eik på slutten som varer lenge. Nydelig og elegant vin som har en perfekt…

Les mer


Fyldig bryst

Søndagsmatforslaget til Marit Røttingsnes Westlie i Dagbladet den 1/8 var så innbydende at jeg forsøkte meg på retten selv. 4 kyllingfileter 1 rød paprika 1 gul paprika fersk mozzarella 2 pakker bacon salt og pepper smør Sett grillelementene på ovnen på høy varme (200°). Fjern kjernehusene på…

Les mer


Flacianello Della Pieve 2006

Denne supervinen fra Fontodi smakte jeg sammen med noen venner og fikk en fantastisk vinsmakingsopplevelse og en god start på årets sommerferie. Vinen har skåret 99 poeng hos Wine Spectator og 96 poeng hos The Wine Advocate (Robert Parker), og fikk Gullmedlaje i Decanter World Wine Awards 2009.…

Les mer


Montecastro y Llanahermosa 2005

En herlig mørk, fyldig og saftig vin. Inngangen på smak er forsiktig og saftig før en kjenner en nydelig anelse av kirsebær, eik og jordsmonn som varer og varer. Tanninene er friske og gir en ekstra flott dybde. Aperitif Bodega Montecastro Vinmonopolet 250.- kr (v#57886)

Les mer


Rødvinsmarinert indrefilet av lam

til 4 personer 600 g indrefilet lam olje sitronskall marinade 1,5 dl kraftig rødvin 2 fedd hvitløk 2 ts timian salt og pepper 0,5 dl olje (Selvapiana olivenolje) Tørk av kjøttet og legg i en pose. Bland sammen rødvin, finhakket hvitløk, timian salt, pepper og olje. Ha marinaden sammen med kjøttet…

Les mer


Rødgrøt med lettpisket fløte

250 g jordbær 250 g bringebær 150 g rips 1,5 dl vann 1,5 dl sukker 1 vaniljestang 2 ss potetmel lettpisket fløte 2 dl fløte 3 ss sukker 1/2 vaniljestang Hell bærene (friske eller frosne) sammen med vann, sukker og vaniljestang (frø og stilk) sammen i en kjele. Kok opp og la det trekke i noen…

Les mer


Michele Chiarlo Barbera d'asti Superiore la Court 2006

Barbera d`Asti Superiore Nizza "La Court" er en av Chiarlos beste viner. Dette er en aldeles nydelig kompleks og kraftig vin. Mineralrik og en fruktig smak av kirsebær, tobakk, og lavendel. Fløyelsaktige tanniner med en lang og leskende avslutning. Drikkes nå til 2015. Drue;  100% Barbera Passer…

Les mer


Michele Chiarlo Barbera d’asti Superiore la Court 2006

Barbera d`Asti Superiore Nizza "La Court" er en av Chiarlos beste viner. Dette er en aldeles nydelig kompleks og kraftig vin. Mineralrik og en fruktig smak av kirsebær, tobakk, og lavendel. Fløyelsaktige tanniner med en lang og leskende avslutning. Drikkes nå til 2015. Drue;  100% Barbera Passer…

Les mer


Seghesio Cortina Zinfandel 2007

Dette er en av de beste Zinfandeller jeg har smakt! Det begynner med en behagelig duft av mørke frukter og jordtoner. Smaken av bringebær, boysenbær og solbær med en hvit sjokolade undertone er elegant. Fløyelsmyke tanniner med en lang og behagelig avslutning. Passer til grillet kjøtt, pasta eller…

Les mer