Hacienda Lopez de Haro Graciano 2017

Garnacha vinmarkene i Rioja ble plantet for over one hundre år siden. Fra disse gamle markene kommer det en enkel men god budsjettvin (180.-kr!) som er fint til de svale sommerkveldene men som også passer godt til mat. -   -   - Helt nord i Spania på en idyllisk høyde i den historiske landsbyen San Vicente de la Sonsierraen og i hjertet av Rioja holder Hacienda Lopez de Haro til. Gården ligger…

Les mer


Koehler-Ruprecht Kallstadter Saumagen Riesling Spätlese Halbtrocken 2007

Koehler-Ruprecht lager de beste hvitviner, som jeg nyter med stort velbehag, ofte. En sødmefull og intens frukt, men allikevel frisk og balansert og med lang ettersmak. Drue: 100 % riesling Passer til sushi, fisk og kylling. DN Vinforum Recordvin Vinmonopolet 160.- kr (v#51436)

Les mer


Sopprisotto med parmesan

3 sjalottløk 1 fedd hvitløk 2 ss solsikkeolje 3 dl risottoris 1,2 l kyllingkraft 2 ss godt smør 2 ss extra virgin olivenolje 4 ss revet fersk parmesan 2 ss finhakket bladpersille salt og nykvernet pepper 2 ss klaret smør 30 g kantareller 30 g steinsopp Finhakk sjalottløk og hvitløk, sauter løkene…

Les mer


Breiflabb i spinatsuppe

300 g breiflabbfilet 1 løk 50 g mel 1 tempuramix 2 sjalottløk 2 hvitløksfedd 200g spinat 2 ss smør 1 l kyllingkraft 50 g usaltet smør salt, pepper og muskat 1/2 sitron 1 dl holandaisesaus 1 dl solsikkeolje Fileten deles i passe store stykker og legges på et brett. Hell over litt olje, krydre med…

Les mer


Jesuitengarten Forst Riesling Trocken Grosses Gewächs 2007

Jesuitengarten er en liten vingård - kun 7 ha - mellom Kirchenstück og Pechstein, som Von Buhl eier en tredjedel av. Nok en fin Rieslingen fra von Buhl med delikat smak av fersken og epler med mineralsk struktur. Lang og fin avslutning. En flott vin. Kan lagres til minst 2025. Passer til fisk…

Les mer


Mademoiselle L 2004

Chateu la Lagune ble etablert i 1715 og er i dag en av de mest fremgangsrike vingårder i Bordeux, Frankrike. En gård som nå styres av Caroline Frey. 2004 er første årgang for denne 3. vinen som også er regissert av Caroline Frey. Dette er en  fløyelsaktig, fyldig og aromatisk vin. Den balanserer…

Les mer


Gaudry Sancerre Mélodie de Vieilles Vignes 2007

Denne Sancerren vil en få mange gledesstunder med i sommer. En tett, saftig, og bredskuldret vin. På smak er den fyldig, med salte mineraler, kandiserte sitroner, hvit fersken, skifer, og hasselnøtter. 100% Sauvignon Blanc Vincent Gaudry Vinmonopolet 226.- kr (v#58513)

Les mer


Kylling i eple og karrisaus

1 stange kylling eller kyllingfileter salt og pepper 1/2 dl solsikkeolje 2 finhakket løk 4 fedd finhakket hvitløk 2 grønne epler 1 ss karripulver 2 dl eplemost 2 dl kyllingkraft 2 tomater Del kyllingen i passe store porsjonsstykker. Tørk godt av kyllingen med kjøkkenpapir, salte og pepre stykkene…

Les mer


Jaboulet Crozes Hermitage Domaine de Thalabert 2006

Nydelig rødvin. Rubinrød på farge, innbydende duft. Smak av røde bær, bjørnebær og med silkemyke tanniner. Smaken og tyngden av vinen utvikler seg gradvis til en fantastisk smaksopplevelse. Dekanteres. Kan fint drikkes nå, men produsenten anbefaler at den drikkes mellom 2014-2026. Crozes…

Les mer


Radici Taurasi 2003

En av Campanias desidert beste vinprodusenter. Mastroberardino er et familieeid firma med lange tradisjoner ikke langt fra vulkanen Pompei. Godt kjent for sin Greco di Tufo og ikke minst sin Taurasi Radici. En deilig, bløt vin med en kompleks smak av svart pepper, jordbær syltetøy og plomme.…

Les mer


Indrefilet okse

800 g indrefilet okse 4 banansjalottløk 2 gulrøtter olivenolje smør pepper maldonsalt Vask kjøttet i kaldt vann og tørk av med kjøkkenpapir. Gni fileten inn med pepper, ha olje og smør på en panne og brun kjøttet i en forvarmet stekepanne. La hvile mens du skreller og deler 4 banansjalottløk i to,…

Les mer


Rolly Gassmann Sylvaner 2007/2008

En fyldig og frisk hvitvin med endel fruktsødme. Smak av epler og melon. Drikkes nå og ved ca 10°. Passer til Sushi, fisk, oster, eller kan drikkes alene. Drue; 100% Sylvaner OenoLogic om Gassmann Info Vinmonopolet 115.- kr (v#3482501) Domaine Rolly-Gassmann 1-2, rue de l'église 68590 Rorschwihr…

Les mer


Kyllingfilet i soyasaus og sitrongress

4 kyllingfileter 1/2 dl solsikkeolje 1 dl ketjap manis 1/2 dl soyasaus 1 dl vann 2 ss sesamolje 1 sitrongress i biter 2 fedd hvitløk i skiver 1/2 lime Tørk godt av filetene og brun de i olje i en stekepanne. Bland sammen ketjap manis, soyasaus, vann, sitrongress og hvitløk. Kok opp sammen med…

Les mer