Breiflabb i spinatsuppe

300 g breiflabbfilet
1 løk
50 g mel
1 tempuramix
2 sjalottløk
2 hvitløksfedd
200g spinat
2 ss smør
1 l kyllingkraft
50 g usaltet smør
salt, pepper og muskat
1/2 sitron
1 dl holandaisesaus
1 dl solsikkeolje

Fileten deles i passe store stykker og legges på et brett. Hell over litt olje, krydre med salt og bak fisken i ovnen på 160 g i ca. 5 min.

Løken kuttes i skiver og drysses i mel, vend de i tempuramiks og friter den sprø i solsikkeolje på 170°. Husk at tempuramiksen skal blandes med kaldt vann.

Spinat, hvitløk, og sjalottløk freses i smøret . Hell over kraften og kjør det i en mikser eller blender til den blir helt glatt. Rør inn smøret, sil av og smak til med salt, muskat og pepper.

Hollandaisesaus
1 dl sidereddik
pepper
2 ss vann
4 eggeplommer
400g klaret smør
friskpresset sitron

Bland eddik og pepper, reduser til det nesten er tørt. Tilsett vann. Reduksjonen blandes i eggeplommene, og dette piskes over vannbad i 4-8 min., til eggeplommene har fått et volum på 3-6 ganger sin opprinnelige størrelse. Tilsett smør litt etter litt. Smak til med sitron, salt og pepper.

En hollandaise bør helst serveres straks. Skal den holdes varm, bør dette skje i vannbad, uten lokk på kasserollen.

NB! Hvis sausen skiller seg, visper man opp en ny eggeplomme og tilsetter den skilte sausen litt etter litt under kraftig pisking. På bildet her kan man se hvordan skilt hollandaisesaus ser ut! Først etterpå fant jeg ut hvordan den skal repareres!!

Selv om jeg enda irriterer meg over resultatet som kan sees på bildet, er jeg allikevel fornøyd med smaken.

Vinvalg; Jesuitengarten Forst Riesling Trocken Grosses Gewächs 2007