Rebholz vom Buntsandstein 2015, 16, 17, 18, 19
15. mai 2021
Å smake flere årganger av samme vin er en god anledning til å bli kjent med hvordan vekstforhold og eventuelle endringer i teknikker gir utslag på smakene fra år til år. Vinifiseringen på disse fem årgangene er utført helt likt og vinenes karakteristikk skyldes derfor ene og alene endringene i været i de forskjellig årgangene. Hvis du vil gjøre samme vertikalsmaking er 4 av vinene fremdeles…
Bakerovn
5. mai 2010
Fordelene med å lage mat i en vedfyrt steinovn er mange. Først og fremst er det "tørr" varme som gjør at du får sprø pizza og god skorpe på brød. Når du har lukket døren til ovnen får du en "stille" varme og dermed får du jevnt stekt mat. Boller og brød blir luftige og fine. Ovnens størrelse…
Knasende god kylling
2. mai 2010
Denne oppskriften kommer fra Arne Brimi, som jeg hadde den glede å besøke på Vianvang under innspilling av matprogramet Brimi og Lian for TV2 for noen år siden. 1 hel kylling 6 nypoteter 2 banansjalottløk olivenolje pepper salt fersk timian Del kyllingen i fine porsjonsstykker ved å skjære av…
Bruschetta de Brolio
2. mai 2010
4 tomater 1 rødløk 1/2 pakke bacon 1 ss fersk ingefær 2 fedd hvitløk hjemmelaget grovbrød smør gressløk Skjær baconet i små terninger og fres de i en panne til de er passe stekt. Ta av pannen. Finhakk tomater, løk og ingefær. Bland sammen i en bolle sammen med baconbitene (få med søet). Finhakk…
La Grola 2006
2. mai 2010
En fyldig og saftig vin, intens og elegant. Mye smak av krydder og røde bær, runde tanniner. La Grola er en av Allegrinis mest berømte viner. Den er laget av Corvina Veronese og Syrah druer dyrket i La Grola, en av de mest prestisjefylte vinmarkene i Valpolicella Classico-området, et område…
Sitronsjokoladekjeks
28. april 2010
175 g smør 300 g sukker 1 egg, vispet 350 g hvetemel 25 g mørk sjokolade 1 sitron Denne oppskriften er ikke vanskeligere enn at min eldste sønn, Emil på 14 år, gjorde det hele på egen hånd. Resultatet kan sees på bildet, og kjeksene smakte utmerket. Rør smør og sukker sammen i en bolle til massen…
Helgrillet abbor
25. april 2010
2 stk hele abbor 3 hvite pepperkorn 2 ts finhakket chili 3 ts fishsaus 1 kvast dill 1/2 sitron smør salt Vask fisken inn og utvendig og tørk den med kjøkkenpapir. Lag en krydderblanding av pepperkorn, chili og fiskesaus med en stavmikser el. Legg fisken på et fat og smør den lett med blandingen.…
Vin, øldampet og gratinerte blåskjell
24. april 2010
1 kg blåskjell 1/2 flaske Nøgne Ø, brown ale 2 cl tørr hvitvin 1 banan-sjalottløk 1/4 stilk finhakket purre 1 ss smør 3 blader bladpersille litt bacon parmesan Surr først sjalottløk og hvitløk i en egen gryte. Tilsett øl og finhakket persille og la det koke under lokk i 4 min. Ha hvitvin, løk,…
Sitronparfait
21. april 2010
4 sitroner 4 eggeplommer 3 ss melis 4 dl kremfløte Press saften av sitronene og ha det i en gryte, reduser vesken til det halve. Mens saften koker kan du piske eggeplommene og melis i en stålbolle. Sett bollen over vannbad på medium varme og fortsett å piske massen til den blir lett, luftig og…
Kamskjell m/tagliatelle
18. april 2010
500 g kamskjell 500 g fersk tagliatelle 3 dl hvitvin 1 sjalottløk 2 fedd hvitløk kremfløte fersk koriander hvit pepper maldonsalt chili rapsolje Tørk kamskjellene godt (ta eventuelt vare på søet). Finhakk sjalottløk, hvitløk og chili og ha det med litt olje i stekepannen og fres opp til det blir…
Haag Brauneberger Juffer Sonnenuhr Riesling Auslese "10" 2007
18. april 2010
En herlig søt riesling. En deilig, strukturert og flott balansert vin. En fin smak av aprikos og konsentrert frukt. Sødmen gir en god balanse sammen med en fantastisk syre. Passer til søte desserter og blåskimmeloster. Drue: 100% riesling Klokkene ringer for Haag Fritz Haag "The Fritz Haag…
Haag Brauneberger Juffer Sonnenuhr Riesling Auslese «10» 2007
18. april 2010
En herlig søt riesling. En deilig, strukturert og flott balansert vin. En fin smak av aprikos og konsentrert frukt. Sødmen gir en god balanse sammen med en fantastisk syre. Passer til søte desserter og blåskimmeloster. Drue: 100% riesling Klokkene ringer for Haag Fritz Haag "The Fritz Haag…
Matgaver
17. april 2010
Her er et lite utvalg av tilbydere av matgaver og bøker om matgaver. Matgaven.no De beste gavene jeg har gitt til familie og venner er, matgaver. Alle har jo alt i dag, men å kose seg med en god matgave er noe alle setter pris på og husker i lang tid. Vi har lagt ned mye arbeid i å finne de beste…