Rebholz vom Buntsandstein 2015, 16, 17, 18, 19

Å smake flere årganger av samme vin er en god anledning til å bli kjent med hvordan vekstforhold og eventuelle endringer i teknikker gir utslag på smakene fra år til år. Vinifiseringen på disse fem årgangene er utført helt likt og vinenes karakteristikk skyldes derfor ene og alene endringene i været i de forskjellig årgangene. Hvis du vil gjøre samme vertikalsmaking er 4 av vinene fremdeles…

Les mer


Bakerovn

Fordelene med å lage mat i en vedfyrt steinovn er mange.  Først og fremst er det "tørr" varme som gjør at du får sprø pizza og god skorpe på brød. Når du har lukket døren til ovnen får du en "stille" varme og dermed får du jevnt stekt mat. Boller og brød blir luftige og fine. Ovnens størrelse…

Les mer


Knasende god kylling

Denne oppskriften kommer fra Arne Brimi, som jeg hadde den glede å besøke på Vianvang under innspilling av matprogramet Brimi og Lian for TV2 for noen år siden. 1 hel kylling 6 nypoteter 2 banansjalottløk olivenolje pepper salt fersk timian Del kyllingen i fine porsjonsstykker ved å skjære av…

Les mer


Bruschetta de Brolio

4 tomater 1 rødløk 1/2 pakke bacon 1 ss fersk ingefær 2 fedd hvitløk hjemmelaget grovbrød smør gressløk Skjær baconet i små terninger og fres de i en panne til de er passe stekt. Ta av pannen. Finhakk tomater, løk og ingefær. Bland sammen i en bolle sammen med baconbitene (få med søet). Finhakk…

Les mer


La Grola 2006

En fyldig og saftig vin, intens og elegant. Mye smak av krydder og røde bær,  runde tanniner. La Grola er en av Allegrinis mest berømte viner. Den er laget av Corvina Veronese og Syrah druer dyrket i La Grola, en av de mest prestisjefylte vinmarkene i Valpolicella Classico-området, et område…

Les mer


Sitronsjokoladekjeks

175 g smør 300 g sukker 1 egg, vispet 350 g hvetemel 25 g mørk sjokolade 1 sitron Denne oppskriften er ikke vanskeligere enn at min eldste sønn, Emil på 14 år, gjorde det hele på egen hånd. Resultatet kan sees på bildet, og kjeksene smakte utmerket. Rør smør og sukker sammen i en bolle til massen…

Les mer


Helgrillet abbor

2 stk hele abbor 3 hvite pepperkorn 2 ts finhakket chili 3 ts fishsaus 1 kvast dill 1/2 sitron smør salt Vask fisken inn og utvendig og tørk den med kjøkkenpapir. Lag en krydderblanding av pepperkorn, chili og fiskesaus med en stavmikser el. Legg fisken på et fat og smør den lett med blandingen.…

Les mer


Vin, øldampet og gratinerte blåskjell

1 kg blåskjell 1/2 flaske Nøgne Ø, brown ale 2 cl tørr hvitvin 1 banan-sjalottløk 1/4 stilk finhakket purre 1 ss smør 3 blader bladpersille litt bacon parmesan Surr først sjalottløk og hvitløk i en egen gryte. Tilsett øl og finhakket persille og la det koke under lokk i 4 min. Ha hvitvin, løk,…

Les mer


Sitronparfait

4 sitroner 4 eggeplommer 3 ss melis 4 dl kremfløte Press saften av sitronene og ha det i en gryte, reduser vesken til det halve. Mens saften koker kan du piske eggeplommene og melis i en stålbolle. Sett bollen over vannbad på medium varme og fortsett å piske massen til den blir lett, luftig og…

Les mer


Kamskjell m/tagliatelle

500 g kamskjell 500 g fersk tagliatelle 3 dl hvitvin 1 sjalottløk 2 fedd hvitløk kremfløte fersk koriander hvit pepper maldonsalt chili rapsolje Tørk kamskjellene godt (ta eventuelt vare på søet). Finhakk sjalottløk, hvitløk og chili og ha det med litt olje i stekepannen og fres opp til det blir…

Les mer


Haag Brauneberger Juffer Sonnenuhr Riesling Auslese "10" 2007

En herlig søt riesling. En deilig, strukturert og flott balansert vin. En fin smak av aprikos og konsentrert frukt. Sødmen gir en god balanse sammen med en fantastisk syre. Passer til søte desserter og blåskimmeloster. Drue: 100% riesling Klokkene ringer for Haag Fritz Haag "The Fritz Haag…

Les mer


Haag Brauneberger Juffer Sonnenuhr Riesling Auslese «10» 2007

En herlig søt riesling. En deilig, strukturert og flott balansert vin. En fin smak av aprikos og konsentrert frukt. Sødmen gir en god balanse sammen med en fantastisk syre. Passer til søte desserter og blåskimmeloster. Drue: 100% riesling Klokkene ringer for Haag Fritz Haag "The Fritz Haag…

Les mer


Matgaver

Her er et lite utvalg av tilbydere av matgaver og bøker om matgaver. Matgaven.no De beste gavene jeg har gitt til familie og venner er, matgaver. Alle har jo alt i dag, men å kose seg med en god matgave er noe alle setter pris på og husker i lang tid.  Vi har lagt ned mye arbeid i å finne de beste…

Les mer