Bakerovn

Fordelene med å lage mat i en vedfyrt steinovn er mange.  Først og fremst er det «tørr» varme som gjør at du får sprø pizza og god skorpe på brød. Når du har lukket døren til ovnen får du en «stille» varme og dermed får du jevnt stekt mat. Boller og brød blir luftige og fine.

Ovnens størrelse gjør at du også kan sette inn hele lammelår, flere hele kyllinger eller hel fisk. Kjøtt eller fisk kan legges på rist over grønnsaker eller/og poteteter og deilig kjøttsaft kan dryppe fritt ned på tilbehøret og gi nydelig smak til dette.

Har du en grillrist er det bare å sette denne over kullene fra bålet og du har en perfekt grill. Du trenger ikke å tenke på å vaske inne i ovnen.  Søler du mat på gulvet i ovnen eller blir den blir litt sotete i taket, brenner den seg ren ved neste fyring. Alt du trenger er å koste bort aske.

Når glørne holder på brenne ut, raker du vekk glørne og setter inn brøddeigen. Det ferdig hevede brødet plasseres på en treplanke før det settes i ovnen. I denne ovnen kan du lage de samme rettene som du lager i stekeovnen hjemme. Steketiden er ofte noe kortere.

Her er noen linker til dedikerte ovnsbakere og div. info om ovner;

Sprossa.no

Ildfast kammer for bakerovner

Bakerovn

Bakeovn.no

Bakerovnsboka

Ovnsbygger