Massolino Barolo DOCG 2017
19. juni 2021
Et bedre Barolo kjøp skal du lete lenge etter! Og dette er til og med base Baroloen til Massolino. En svært tilgjengelig vin i en fin årgang. - - - Giuseppe Massolino etablerte Azienda Agricola Vigna Rionda di Massolino Giuseppe e Figli i 1896. I dag drives gården av Franco Massolino, 4. generasjons vinmaker. Han tok over gården i 1994 og har utviklet den videre til å bli en av de viktigste…
Helstekt entrecot m/fusilloni
10. november 2010
700 g entrecot 500 g fucilloni 1/2 appelsin 1,5 l vann extra virgin olje parmesan salt & pepper Tørk godt av entrecoten og gni den inn med salt og pepper. Legg den i en ildfast form, hell saften av en 1/2 appelsin over og sett den i ovnen på 100° i ca. 1,5 timer, til steken har en…
Late Harvest Sauvignon Blanc 2006
5. november 2010
Jeg er spesielt kritisk når det kommer til å anbefale dessertviner. Utvalget er gjerne ikke så stort og flere av de som finnes utpreger seg ikke nevneverdig. Late Harvest, derimot, den første dessertvinen Concha y Toros har produsert, er et unntak. Den er deilig frisk på duft. På smak er den også…
Elggryte med rotgrønnsaker
4. november 2010
500 g elgkjøtt 1 løk 100 g ferske kantareller 2 ss smør 4 ss søt chilisaus salt, pepper, friske urter Stek gjerne soppen først. Forvarm stekepannen godt, tilsett noen dråper olje før du legger i soppen. Ikke rør i pannen! Soppen skal få ligge alene uten å bli rørt i et par minutter, rist så på…
Ovnsstekte tomater
31. oktober 2010
Denne enkle, men smakfulle, oppskriften er hentet fra Triners Mektige Matblogg 20 tomater sukker olivenolje m/sitron maldonsalt nykvernet pepper friske krydderurter (basilikum, timian) Skyll tomatene, del de i to og legg de med snittsiden opp på et bakepapirkledt stekebrett eller et smurt ildfast…
Helstekt svinefilet med appelsinsaus
27. oktober 2010
400 g indrefilet av svin salt & pepper margarin/olje til steking Gni filetene inn med salt og pepper, brun dem raskt på alle sider i stekepanna. Legg dem over i ildfast form. Sett steketermometer inn i den tykkeste delen. Stek på 175 °C til steketermometeret viser 70 °C da er de rosa. Det tar…
Anguissola Casè Riva dei Ciliegi Pinot Nero 2004
24. oktober 2010
På duft er det et hint av kjeller, jord og lær. Alt i alt er dette ikke en altfor sofistikert vin, men med passe tyngde og sprelske innslag av krydder, med hint av kirsebær, solbær og vanilje, samt et balansert innslag av tanniner, og myk avslutning. Jeg ser at Aperitif syntes at "..det animalske…
Elgkarbonader
23. oktober 2010
1 kg reinskåret elgkjøtt 1/2 løk 2 ts salt 1 ts hvit pepper 1/2 dl melk 2 ss potetmel 1 egg klaret smør til steking Kvern kjøttet sammen med finhakket løk, bland forsiktig inn salt og pepper. Tilsett melk og potetmel, litt av hver om gangen mens du forsiktig blander det hele sammen. Ha egget i til…
Whiskymarinert elg
20. oktober 2010
1,5kg elgkjøtt marinade 2dl whisky 3dl vann 2ss sukker 130g salt 1 håndfull einebær Legg elgkjøttet i ovnen på 75° i 10timer. Jepp, det stemmer, 10 timer. Setter du den i ovnen kl: 23 er den klar til å tas ut kl: 9 neste dag. La den hvile en halv times tid, før du legger steiken i marinaden i 7…
Ægir Sumbel Porter
15. oktober 2010
Jeg hadde nylig en særs god smakserfaring med Ægirs Sumbel Porter en aften på Olympen. Denne Porteren er nydelig, fyldig og kompleks med en smak av malt og humle som sitter lenge i. Meget frisk og lett på smak på tross av sin fylde. Anbefalt serveringstemperatur er cirka 10-12° C. La gjerne…
Entrecote
11. oktober 2010
ca 650 g entrecote salt og pepper Kjøttet bør ha romtemperatur før du begynner. Ha på salt og pepper rett før steking. Legg biffene i en varm panne med nøttebrunt smør og stek til det begynner å piple ut kjøttsaft på overflaten. Snu biffene og la dem steke til det igjen pipler ut kjøttsaft. Da er…
Varm jordbærsuppe med hjemmelaget vaniljeis
7. oktober 2010
2 stk kurv jordbær 1 stk sitron (saften) 7 ss sukker 1 ts vaniljesukker Vask og rens bærene, kutt i mindre biter og legg i en gryte sammen med sukkeret. Varm opp forsiktig og rør jevnt. Ha i saften av en sitron. Bruk gjerne en stavmikser for å få røren jevn og glatt. Serveres lunken. vaniljeis 100…
Soppsuppe
3. oktober 2010
Soppsesongen er godt i gang og da passer det godt med en god sopp suppe. Denne suppen ble testet to dager på rad, med samme gode resultat. Les mer om sopp hos; Soppgleder.no - - - Til 4 personer 500g fersk sjampinjong 200g fersk kantarell 2ss smør 2ss hvetemel 6dl hønsebuljong 4dl melk 1…