Soppsuppe

Soppsesongen er godt i gang og da passer det godt med en god sopp suppe. Denne suppen ble testet to dager på rad, med samme gode resultat. Les mer om sopp hos; Soppgleder.no

500g fersk sjampinjong
200g fersk kantarell
2ss smør
2ss hvetemel
6dl hønsebuljong
4dl melk
1 sjalottløk
1dl fløte
2 ss trøffelolje
salt og pepper

Legg den ferske soppen i vann og la svelle i noen timer. Slå av vannet. Kok opp 6dl vann og bland ut 3stk hønsebuljongterninger. Skjær soppen i biter, skrell og finhakk løken. Fres løken i smør i en kjele, ha i buljongblandingen og strø melet over, rør godt. Ha i soppen og la det koke i 10 minutter.

Kjør suppen i en kjøkkenmaskin eller stavmikser til den har en jevn konsistens. Tilsett melk og fløte og småkok suppen på svak varme i 10 minutter til. Smak til med salt, pepper og trøffelolje.

Serveres med godt brød til.

Drikkeforslag; Il Grigio Chianti Classico Riserva 2005