Elggryte med rotgrønnsaker

500 g elgkjøtt
1 løk
100 g ferske kantareller
2 ss smør
4 ss søt chilisaus
salt, pepper, friske urter

Stek gjerne soppen først. Forvarm stekepannen godt, tilsett noen dråper olje før du legger i soppen. Ikke rør i pannen!
Soppen skal få ligge alene uten å bli rørt i et par minutter, rist så på pannen og tilsett smør. Vend soppen i smøret, når den er gyllen over alt, er den klar. Krydre med salt og nykvernet pepper. Legg soppen til side i en skål så lenge. mer info om sopp

Brun kjøttet på høy varme med litt olje og smør (kun 150 g kjøtt om gangen). Legg det ferdige kjøttet til side i en skål til alt kjøttet er stekt. Hakk løken i små stykker, ha i litt olje i pannen og fres opp løken til den er gyllen. Ha i kjøttet, soppen og bland det hele sammen på lav varme. Smak til med chilisaus, salt og pepper. Varm kjøttet opp like før du er klar til å servere.

4 gullerøtter
1 stor søtpotet
2 pastinakk
4 store banansjalottløk
3 hvitløksfedd
5 dl kylling kraft (eller buljong)

Skrell og rens grønnsakene og del opp i grove biter, ha i en stor ildfast form og hell kyllingkraften over. Sett midt i ovnen på 180° i ca 1,5 time.