Fyldig bryst

Søndagsmatforslaget til Marit Røttingsnes Westlie i Dagbladet den 1/8 var så innbydende at jeg forsøkte meg på retten selv.

4 kyllingfileter
1 rød paprika
1 gul paprika
fersk mozzarella
2 pakker bacon
salt og pepper
smør

Sett grillelementene på ovnen på høy varme (200°). Fjern kjernehusene på paprikaene og legg dem med snittflaten ned på aluminiumsfolie på et stekebrett og sett det høyest oppe i ovnen. Paprikaen skal bli godt svartflekket (ca 15min). Ta de ut og dra skinnet av og kutt paprikaen i strimler. Tørk godt av kyllingfiletene og legg de over bakepapir på benken. Ha papir over filetene også og bank de flate med en kjevle. Legg 4-5 baconskiver etterhverandre, overlappende, legg filetene oppå, fordel paprikastrimlene over midten av filetene, dryss over mozzarella og ha på pepper og salt. Rull det hele sammen og stek på stekeplaten, på høy varme, til baconet er godt stekt på alle kanter.
Legg rullene i ovnen på 200° til kjernetemperaturen er på 80°. La kjøttet hvile noen minutter før du deler det opp og serverer det.

Blomkålpurrè
1 blomkålhode
6 ts salt
5 dl melk
2 ss smør
pepper

Del blomkålen i biter og ha i sammen med melken og kokk opp til blomkålen er mør. Sil av melken, men ta vare på den. Legg blomkålen i en kjøkkenmaskin med smør og salt, tilsett melk og kjør til konsistensen på blomkålen er passe glatt. Smak til med pepper.

Marits purrè forslag var med fennikel i, som jeg liker godt, men synes det ble litt for mye anis smak til denne retten.

Jeg liker godt å surre et par oppkuttede stilker med vårløk i litt saltet vann med smør i en panne (5 min) og ha det som tilbehør i tillegg til en frisk salat.