Andebryst med trekkspillpoteter

Inspirert av Gladkokken sin oppskrift og fremgangsmåte på and snekret jeg sammen et måltid med noen endringer og en superfin Pinot Noir (Spätburgunder) fra Tyskland. Et måltid som garantert vil bli laget på nytt! -  -  - til 4 personer 3 stk andebryst 12 stk delikatesseløk 400 g kantarellsopp 4 hvitløksbåter 2  kvister rosmarin salt og pepper Skjær spor i fettsiden av andebrystet straks du har…

Les mer


En emosjonell vinsmaker

Utsikt fra Tenuta Montanello i Piemonte. foto © Randi Helland Jeg snubler som regel inn i ting litt ved en tilfeldighet, men også fordi jeg alltid er åpen for nye erfaringer. Når jeg finner et emne som pirrer nysgjerrigheten min litt ekstra, graver jeg meg inn i det for å lære og å forstå. Foto,…

Les mer


Chateau Musar 2006

En eksepsjonelt god vin i en eksepsjonelt god årgang. Chateau Musar har laget spesielt gode viner i en mannsalder og fortsetter å glede vininteresserte rundt om i verden. Jeg har smakt mange årganger av vinene deres og denne rangerer som en av de absolutt bedre. -  -  - Chateau Musar ble grunnlagt…

Les mer


Posjert egg i spinat og bacon

Jeg hadde ikke laget posjert egg før og balte bra for å få et noenlunde bra resultat første gang. Det hjalp ikke akkurat at det samtidig satt 12 sultne menn med gaffel i hånd og ventet på forretten mens eg balte som verst! Men når resultatet ble som det ble, var det verdt det. -  -  - til 4…

Les mer


Copain Tous Ensemble Pinot Noir 2015

Copain lager mange flotte enkeltmarks-viner med en kjølig, burgunsk, stil. Denne lekkerbisken av en Pino Noir stakk seg spesielt frem under en importørsmaking med sin saftige og friske smaker av røde bær. En vin som festet seg på minnet som en spesielt god vin. -  -  - Vinmaker Wells Guthrie…

Les mer


Castell’in Villa Vin Santo 1998

Nå får du en unik sjanse til å sikre deg en fantastisk Vin Santo fra Castell`in Villa. Den lages kun i topp årganger og vi er så heldige at 496 flasker av 620 produserte er kommet til Norge. Men vær rask, det er i skrivende stund kun ca. 200 flasker igjen på vinmonopolet. -  -  - Castell’in Villa…

Les mer


Alto Piemonte, et vindistrikt i endring

Utsikt fra Biella mot Alpene, foto © Jørn G. Broll I november i fjor var jeg invitert til eventet Assaggio a Nordovest i Biella, Alto Piemonte av Associazione Vignaioli Colline Biellesi, for å bli bedre kjent med vindistriktet og samtidig smake nebbioloviner helt tilbake til 1842! En sjelden og…

Les mer


Langtidsstekt Hjort

Fra jaktlaget på Austrheim vanket det hjortekjøtt som jeg etter beste evne utbeinet fra låret på dyret. Det ble lagt til langtidssteking i ovnen og servert til sultne familesjeler, akkompagnert av en utmerket vin, spansk sådan. Det ble en bra match! - - - til 4 personer 900 g hjortekjøtt (lår)…

Les mer


Årets mest minneverdige viner

Det har vært mange gleder på vinfronten i året som gikk. Av de som fant veien til hjemmesiden min var det tydeligvis en overvekt av den hvite sorten! Det forklarer også den store andelen av hvite viner i vinskapet mitt for øyeblikket! Ikke for det, det har vært mange store rødvins-øyeblikk også,…

Les mer


Maccario Dringenberg Rossese di Dolceacqua Superiore Posaú 2015

Etter å ha smakt denne vinen til Maccario Dringenberg er det bare å konstantere at det ble full klaff for smaksløkene mine og et gledelig møte med den ukjente vindruen, Rossese. Jeg skulle bare ha ønsket at jeg var kjent med vinene deres før turen min til Alassio i februar! Men er uansett glad for…

Les mer


Dom. de la Janasse Châteauneuf du Pape 2014

Domaine de la Janasse leverer rekke på rekke av gode viner. Jeg setter spesielt stor pris på deres Chateauneuf du Pape, både de hvite og de røde utgavene. De høster forøvrig godord fra Parker jevnlig, selv om dagens vin kun fikk 92 poeng i denne årgangen og 2015 99 poeng, likte jeg 2014 veldig…

Les mer


Vinmonopolets bestillingssystem!

At Vinmonopolets i november ble kåret til Norges beste nettbutikk er for meg et lite mysterium. Nå skal det sies at det også er mye bra med nettbutikken deres, utvalget for eksempel og at man kan bestille viner til sitt lokale Vinmonopol eller få varene sendt hjem. Men når det kommer til å…

Les mer


Mustiguillo Finca Terrerazo Vino de Pago El Terrerazo 2014

Bobal er spanias 3. mest plantede drue som tradisjonelt har blitt brukt som blend i bulkviner. Men vinmakere som Mustiguillo har tatt denne druen og gjort noe eksepsjonelt bra med den og resultatet er denne flotte Finca Terrerazo vinen. -  -  - Toni Sarrion pleide å jobbe med veibygging før han i…

Les mer