Clos du Moulin aux Moines

To nye Chardonnay seiler frekt og freidig inn i det norske markedet, og de blir lagt merke til for å si det mildt! Av mange gode viner på siste Skanlog smaking stod disse to godsaker fra Burgund frem som noen av de bedre. Det gjør ikke noe at de er å få til en overkommelig pris heller! Grunnlagt i…

Les mer


Biecher & Schaal

At ikke denne produsenten ikke har importør i Norge er vanskelig å skjønne, jeg har smakt hele rekken av vinene hans ved flere anledninger og har sjeldent smakt så imponerende viner. Vingården Biecher & Schaal ble startet så sent som i 2011 av Olivier Biecher og Julien Schaal. De holder til i…

Les mer


Fernand & Laurent Pillot Saint-Aubin 1er Cru Sentier du Clou 2014

For øyeblikket har jeg hengt meg litt opp i Chardonnay viner. De banker på døren min, ber om innpass og får det. Jeg er ikke vanskelig å be spesielt ikke siden så mange av vinene har en delikat fylde og frisk eleganse som ikke mange andre viner har. Saint Aubin fra Pillot er et spesielt flott…

Les mer


Red Car Sonoma Coast Chardonnay 2014

Red Car ligger ved Sebastopol, en drøy times kjøretur nord for San Francisco, i den vestlige delen av Sonoma County i California. Her startet Carroll Kemp, Mark Estrin og Richard Crowell sin første årgang i år 2000, med 50 kasser vin basert på innkjøpte druer. I dag råder Red Car over totalt 25…

Les mer


Pichler-Krutzler Frauengärten Grüner Veltliner 2013

Fra Østerrike kommer det et flott eksemplar av en Gruner Veltliner, og en matvin deluxe. Vinmakeren selv, Erich Krutzler, sier at 2013 årgangen er den beste han har laget så langt! Weingut Pichler-Krutzler holder til i Dürnstein, Wachau, omtrent en times kjøretur vest for Wien, Østerrike.…

Les mer


Skrei med ertepurè

Oppskriften til denne retten er fra Øyvind Hjelle. Han har opprinnelig brukt rørosrømme, mens jeg endte opp med lettrømme, noe som gjorde blandingen noe mer flytende, men det funket helt utmerket for meg. Dette er en rett jeg garantert kommer til å lage igjen! til 4 personer 800g plomme av skrei…

Les mer


Pascal Clement

Fra jeg smakte Pascals viner for et år siden til jeg nylig fikk smake alle vinene hans igjen, har det skjedd mye positivt. Jevnt over holder alle vinene hans høy kvalitet, mens toppvinene hans er eksepsjonelt gode. De koster også noe mer, helt på smertegrensen min egentlig, men jeg ville ikke vært…

Les mer


Kyllinggryte med urter

Jeg har laget denne kyllingryten flere ganger i det siste inspirert av oppskriften til Anders Viestad, og det er ikke annet enn å si at det er en enkel og supergod rett. Spesielt sausen, tallerknene slikkes rene hver gang! til 4 personer 4 kyllinglår 2 ss hvetemel 6 ss klaret smør 1 løk 4 hvitløk…

Les mer


Frityrstekte torskeboller

Jeg har laget disse fiskebollene til flere anledninger nå og selv om ikke tilbehøret har vært like bra er disse bollene en vinner både hos store og små. Får du ikke foret minstemann med nok fisk i løpet av uken, vil han eller henne garantert sluke disse! til 6 personer 700 g lettsaltet torsk/eller…

Les mer


Terra Montosa Riesling 2013

Jeg har ikke vært i Rüdesheim siden jeg som 17 åring var på turnè der med Skjold Skoles musikkorps. En minneverdig tur med karrierens første smaking på en vingård, Asbach. Lite visste jeg om vingårder som Leitz, Balthasar Ress eller Georg Breuer den gangen, men håpet er at neste vintur vil…

Les mer


La Staffa

Jeg hadde ikke hørt om Riccardo Baldi eller gården hans, La Staffa, før jeg ble bedt på tur til vindistriktet Marche av Ancona Chamber of Commerce. Men på bussen sammen med en liten gjeng vinentusiaster, like før vi ankom gården hans, fikk vi vite at vi skulle møte en 25 år gammel vinmaker som…

Les mer


Perfekt risotto med entrecot fra reinsdyr

Jeg har laget risotto på mange forskjellige måter, men har ikke fått et like godt resultat som når jeg laget den etter Damiano Albertis metode. Ikke bruk kraft, kun lettsaltet vann og en stekepanne med teflon. Enkelt, men genialt. Med langstekt entrecot av reinsdyr, som smelter på tungen, fersk…

Les mer