Toskansk laks

Denne retten ble ganske populær da jeg la den ut på instagram for en stund tilbake. Her kommer oppskriften og det flotte vinvalget etter å ha laget retten med nok et godt resultat. Retten er superenkel å lage og tar toppen 30 minutter fra start til slutt. *  *  * til 2 personer 4 skinnfrie…

Les mer


Graziano St. Gregory Brut Scandaleous 2012

Det er tid for bobler og denne fra USA har raskt blitt en ny favoritt her i huset. Med 10 år på baken har den fått et fint modnet preg med rik frukt men også god friskhet med pirrende bobler som alt i alt gjør at den drikker godt alene men også passer til julemat og nyttårsfesten. -   -   -…

Les mer


Stekt torsk med røkt paprikapulver

Torskefilet krydret med røkt paprika? Jeg var litt usikker, men siden det ble anbefalt, var jeg nysgjerrig nok til at jeg måtte prøve det .... og det smakte utmerket! Igjen med en god vin til! -  -  - til 4 personer 900 g torskefiléer olivenolje 2 ts røkt paprikapulver 8 stk baby-gullerøtter 1…

Les mer


La Sorga Maître Splinter 2020

Den franske vinmakeren Antony Tortul treffer svært godt på de kule etikettene sine godt fulgt opp av gode viner. Jeg ikke er så fan av oransjevin egentlig men denne traff meg svært godt. -  -  - Anthony studerte egentlig kjemi i Toulouse før hans reise inn i vinens verden tok form fra 2003 med…

Les mer


Short ribs/oksebryst

Veldig enkelt å tilberede, supermørt kjøtt, og sausen.... det må være en av de beste jeg noen gang har laget! Av og til behøver ikke måltidet bestå av for mye ingredienser og denne gangen var det helt perfekt! Valg av vin til maten viste seg også å være av det bedre slaget:) -  -  - til 4……

Les mer


Tinnacher Morillon Beerenauslese 2009

Det er ikke lenge siden jeg kom over vinene til Katharina Tinnacher, men de satte straks spor i smaksløkene mine. Denne flotte, modne Beerenauslesen spesielt. -  -  - Lackner Tinnacher har vært i familiens eie helt siden 1770, men i dag er det Katharina Tinnacher som driver gården videre etter…

Les mer


Russell Joyce Gamay Noir 2021

Russel Joyce sine viner har fått et godt fotfeste her i Norge og det med rette. Vinene hans er av det bedre slaget både under "Joyce" etiketten men nå også under "Russel Joyce". -  -  - Russel Joyce vokste opp på en liten gård med 2 hektar vinmarker som faren hadde plantet og hvor de laget en…

Les mer


Chanin Los Alamos Chardonnay 2020

Det er umulig å bli lei av Gavin sine viner! Los Alamos Chardonnay i særdeleshet! Den er bare en munnhulefest fra start til slutt:) -  -  - Gavin Chanin er født og oppvokst i Los Angeles og startet vinkarrieren allerede i en alder av 18 år. Mens han studerte ved UCLA for kunst og fotografering…

Les mer


Clendenen Bricco Buon Natale Nebbiolo 2017

Noe overraskende og i alle fall utypisk å finne en Nebbiolo utenfor Piemonte, og ikke mindre overraskende at den faktisk er svært god og mer tilgjengelig enn mange andre av sorten fra Italiens land. Jim Clendenen var virkelig inne på noe stort med sine viner, en foregangs-personlighet som…

Les mer


Cote de beauf (Entrecote)

En god middag trenger ikke bestå av for mye dilldall så lenge du har gode råvarer og tilbereder de på best mulig måte, da kan det uansett blir et måltid du sent vil glemme, spesielt med det anbefalte vinfølge! -  -  - til 4 personer 800 g entrecote med ben 40 g bladpersille 3 ss frisk oregano 3 ss…

Les mer


Scarzello Barbera 2019/Langhe Nebbiolo 2020

Når vi nå nærmer oss høsten vender smaksløkene mine seg naturlig mot Barbera. Både Barberaen og Langhe Nebbioloen fra Scarzello er spesielt gode, klare og saftige i disse årgangene. _   _   _ Azienda Scarzello har vært i familien siden 1930 og produserte i hovedsak vin på bulk. Det var ikke før på…

Les mer


Aldo Conterno Barbera Conca Tre Pile 2018

Aldo Conterno er kanskje mest kjent for sine fantastiske Barolo viner som Gran Bussia, Romirasco, Bussia Colonello og Cicala, men "Conca Tre Pile" er kanskje den som er den hyppigste gjengangeren her i huset. -  -  - Poderi Aldo Conterno ble etablert i 1969 i Monforte D`Alba i hjertet av Barolo av…

Les mer