Ananas og banansorbé

½ ananas 1 moden banan 2 pasjonsfrukter 100 g sukker 1 dl vann 1 lime Kok opp sukker og vann og sett kaldt. Skrell ananas og banan, og kutt de i grove biter. Del pasjonsfruktene i to og ta ut innmaten. Kjør bananer, pasjonsfrukt, spe til med sukkerlake i foodprocessor til en jevn masse. Sil det…

Les mer


Brimisaus

En fantastisk god saus som lukter godt fra første stund og smaker himmelsk godt. Passer til viltretter. 2 sjalottløk 2 ss smør 4 ss bringebæreddik 30 g steinsopp, tørket 30 g bringebær 20 g russiske erter 3 dl hvitvin 3 dl vann 3 dl kremfløte 2 ss ripsgelè salt & pepper Finhakk sjalottløk, ha…

Les mer


Villsvinsstek med russiske erter

800 g villsvinstek 2 ss smør 2 dl rødvin 2 ss sukker salt & pepper Krydre steken med salt og pepper, og brun den i smør i 2 min i en stekepanne. Hell på en 1/2 dl rødvin og litt av sukkeret. Etterhvert som vinen fordamper tilsetter du mer vin og mer sukker, til nesten all væsken er fordampet.…

Les mer


Fiskesaus

3 dl fiskekraft 1  liten purre 1  rød paprika 1 dl  kremfløte 2 ss  smør 1 ts  paprikapulver 1 1/2 ss  hvetemel salt og nykvernet pepper Snitt og skyll purren og skjær den i tynne skiver. Skjær paprikaen i små terninger. Visp fløten. Smelt smøret i en kjele, tilsett paprikapulver og finsnittet…

Les mer


Bær trifle

6 gelantinplater 5 dl vaniljesaus 3 dl kesam vanilje 1 sitron (saft og skall) 200 g frosne blåbær 200 g frosne bringebær 4 ss sukker 1 kakebunn Rom Vask sitronen godt og rasp sitronskallet (kun det gule) på et fat, press sitronen og ha saften klar. Del kakebunnen i tre tynne deler og sprinkle den…

Les mer


Stekt torsk

800 g torskefilet druekjerneolje salt og pepper Skyll og tørk fiskestykkene. Skjær 3 snitt i hvert fiskestykke. Krydre godt med salt og pepper. Varm opp en stekepanne på høy varme, ha olje og smør i pannen og legg fisken med skinnsiden ned. Skru ned til middels varme. La fisken steke nesten helt…

Les mer


Sitrus og honningpannacotta

2 dl melk 6 dl fløte 2 dl yoghurt narturell 1 dl honning 1 dl mangosaft 1 sitron 6 plater gelantin 1 vaniljestang 3 ss sukker Legg gelantinplatene i kaldt vann. Del vaniljestangen i to og skrap ut frøene og ha alt oppi sammen med melk og fløte i en kjele, og kok opp mens du hele tiden rører litt i…

Les mer


Kald sjokolade-dessert

175 g mørk sjokolade 3 dl kremfløte 1,5 dl kremost 2 ss melis 2 ss dessertvin Hell fløten i en stor bolle og pisk den til den er stiv. Vend inn kremost og melis, og hell halvparten av blandingen i en egen bolle. Rør rør inn dessertvinen i den ene blandingen. Kutt sjokoladen i små biter og smelt i…

Les mer


Fiskesuppe med Safran

1,3 kg fisk (laks, steinbit, torsk og ferske reker) 1 stor klype safran 3 store tomater 4 hvitløksfedd 2 løk 1 krydderbukett (fennikel, timian, laurbærblad, 1 stor bit appelsinskall) 1 dl druekjerneolje 1,5 dl fiskekraft 1 dl hvitvin 6 skiver godt brød 115 g gruyereost 2 ss hakket persille 1 stang…

Les mer


Thaimarinert kylling

4 kyllingfileter 1 dl olivenolje 15 hele korianderfrø 2 fedd hvitløk 5 ss søt chilisaus 3 ss ketchap manis grovkvernet pepper og salt Knus korianderfrøene i en morter, bland resten av ingrediensene sammen og rør godt. Tørk godt av kyllingfiletene med kjøkkenpapir og skjær de på langs i tynne…

Les mer


Portobello-sopp i skinke og hvitløk

4 portobello-sopp 4 ss extra virgin olivenolje 2 hvitløksfedd 12 skiver parmaskinke fersk timian salt & pepper Legg soppen med hatten opp og skjær den i 1,5 cm tykke staver. Skjær bort den svarte skiven under hatten. Finkutt og mos hvitløken med bredsiden av en kniv og bland den sammen med…

Les mer


Marinert manchego

1 ss hele pepperkorn 300 g manchego ost 3 stk pimientos 6 sorte oliven 1 ss fersk timian 1 dl god olivenolje 1 ts rødvinseddik / sherry Ha pepperkornene i en glovarm, tørr, panne til de spretter rundt og ser askegrå ut, ca 2 min. Knus de forsiktig med flatsiden på en kniv. Med denne prosessen blir…

Les mer