Nyheter fra Moestue, mars 2013

Etter å ha «slitt» meg gjennom 40 viner på nyhetssmaking hos Moestue nylig, har jeg her plukket ut et lite knippe viner som jeg spesielt likte. Fellesnevneren for alle vinene er at de er av høy kvalitet, men med varierende priser. De rimeligste vinene er listet først.

Gattinara 2005

Nervi Gattinara 2005
Moestue er deleier i vingården Nervi i Gattinara, nord i Piemonte. Her har de klart å videreføre produksjonen av gode viner.

Ikke vanskelig å kjenne igjen druen både på duft og smak. Den har den klassiske Nebbiolo duften, mens smaken har en myk men syrlig bærsmak med god fylde og bra med tanniner. Lang og god ettersmak. Til 195.- kr er denne vinen et meget godt kjøp (Den gode 2002 årgangen finnes fremdeles på polet). Passer til lam og risotto. Drue: 100% Nebbiolo.

Talenti 2011

Talenti Rosso di Montalcino 2011
I fjor plukket jeg ut storebroren til denne vinen, Brunello di Montalcino 2007. Denne gangen ble det den noe lettere, men ikke mindre interessante Rossoen til Talenti. Den lagres 12 mnd på franske eikefat og har fått en god smak av kirsebær, lær og jordtoner, godt med sort pepper, mørk og fruktig.
Passer til pastaretter. Drue: 100 % Sangiovese.

Graillot Crozes Hermitage 2011crozes-hermitage 2011
2010 årgangen av denne ble også plukket ut på smakingen i fjor. Da fremstod den som tyngre og mer bærkraftig. 2011 årgangen fremstår som mer sval og elegant. Her er balanserte smaker av mørke bær, integrerte tanniner, fin frukt og lett syrlighet. God lengde.
Passer til lam og småvilt. Drue: 100% Syrah.

Gevrey Chambertin 2010Rossignol Trapet Gevrey Chambertin Vieilles Vignes 2010
Dette er en vin du vil bli glad over å ha smakt. Den danser lekende lett på tungen før den slipper løs en deilig, lett krydret, frukt. Det er en kompleks vin som har gode smaker av kirsebær, jordbær, bringebær, vanilje, fremtredende syre, god balanse, flott frukt og fin lengde. 2010 årgangen av denne er en av de bedre. Winespectator gir den 92P.
Passer til kalvestek med soppstuing. Drue: 100% Pinot Noir

Certan 2010La Gravette de Certan 2010
Slank inngang med god fylde hvor kraften i vinen kommer sigende sakte men sikkert. Masser av frukt, krydder uten at det blir for overveldende. Integrerte tanniner, laaang avslutning. 2010 årgangen har fått 92P av Wine Spectator.
Passer til okse og elgstek. Drue: Cabernet Franc 60%, Merlot 40%

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers: