Nyheter våren 2012

Her er et utvalg av viner jeg spesielt likte etter en nyhetssmaking jeg var på hos Moestue for en uke siden.

hvitviner:

Eric Rodez Cuvée des Grands Vintages 2004
Ikke så mange bobler i denne flotte Champagnen som har en fyldig smak av pære, fersken og aprikos. Frisk mineralitet og med litt eikepreg. Meget god. Drue: 60% Pinot Noir, 40% Chardonnay.


Wagner Stempel Weissburgunder Trocken 2009
Denne friske Weissburgunderen skuffer aldri. En frisk vin med smak av epler, sitrus og mye mineralitet og syre som balanseres noe ut med et snev av sødme. Biologisk dyrket.

Deux Montille Saint-Romain en Jarron 2008
Nydelig vin. Flott balanse og smak av sitrus og masse mineralitet. Går godt til kremete skalldyrsupper eller fiskeretter med kremet saus.

Emrich-Schönleber Mineral Riesling Trocken 2009
Meget god Riesling. Masser av mineralitet og en frisk smak av eple fersken og blomster. Et ørlite hint av restsødme i den lange ettersmaken. Luftes gjerne 1 time. Drue: 100% Riesling.

Wittmann Morstein Riesling Grosses Gewâchs 2010
En fantastisk deilig, perfekt balansert, Riesling. Konsentrert fyldig smak av honning og blomster og mineraler. Smaken sitter meget lenge i. Luftes 1-2 timer.

rødviner:

Crozes Hermitage la Guiraude 2010
Dette er en veldig god vin med smak av lyng, bjørnebær, lakris og plommer. Nydelig lengde, kompleksitet og friske tanniner. Denne toppvinen blir kun laget i gode årganger og av de beste fatene. Drue: 100% Syrah. Passer til vilt, elg, rådyr, okse og lam. Servères ved 17°.

Haut Baily 2006
Château Haut-Bailly ligger i hjertet av Bordeaux. Denne vinen er en av de mest prestisjefylte Cru Classe de Graves. Dette er en fruktig og mørk vin med en ellegant smak av kirsebær, tobakk, sjokolade, plommer og sort pepper. Bløte fine tanniner. Sitter lenge. Drue; 65% Cabernet Sauvignon, 35% Merlot. Drikkeklar nå, men kan fint lagres i 25år.

Nuits Saint Georges 1er Cru Clos des Argillières 2009
Dette er en av de to mest spennende vinene til Patrice og Michele Rion. En helt herlig Pinot Noir! Silkemyk men kraftig og saftig vin med smak av bringebær og krydder. Flott tanninstruktur og fint balansert syre. Sitter meget lenge.

D’ Angerville Volnay 1er Cru Clos de Ducs 2009
Ny årgang av denne super deilige Pinot Noiren. Fremtredende krydder, saftig og myk munnfølelse av villbringebær, skogsbær og (les om 2008 årgangen her) Selv om denne er drikkes godt nå, har den meget godt av å lagres noen år. Smakene kommer best frem når vinen har en temperatur på 16°.