Kalvestek med stekte amandinepoteter

800 g kalvestek
salt & pepper

Pepre steken og sett den i en ildfast form i ovnen på 80º i ca 2 timer til steken har en kjernetemperatur på 65º. Dryss litt salt over steken og la den stå i 15 min. før du skjærer den opp.

I mellomtiden kan du gå løs på denne gode sausen, Moscatelsaus.

Amandinepoteter
10 stk poteter
maldonsalt
drueolje
3 fedd hvitløk

Kutt endene på potetene og del de så i to. Sett de på et stekebrett med bakepapir, ha på litt drueolje og fordel potetene utover. Hell litt mer olje over og strø så maldonsalt over potetene. Bruk en hvitløkspresse til hvitløken og legg hvitløken over potetene. Sett i ovnen på 200º i ca 40 min.
Ta 10-15 stk små søte tomater, behold litt av stilken på for pynt, vask og sett de i en ildfast form med litt appelsinjuice og sukker i bunn. Sett i ovnen de siste 10min sammen med potetene.

Damp gjerne litt broccoli og sukkererter til.

Drikkeforslag: Cavallotto Barolo Bricco Boschis 2006