Lam i appelsinsaus

700 g ytrefilet av lam
4 fedd hvitløk
1 ss rosmarin
1 ss timian
1 ss merian
salt & pepper

appelsinsaus
3 appelsiner
1 dl sukker
4 ss balsamicoeddik
2 ss smør
pepper
salt

Bland sammen krydderne i litt olje og gni det godt inn i steken. Ha en en blanding av rapsolje, smør og pepper i bunnen av en stekepanne og brun kjøttet på sterk varme. Ta pannen av platen og la kjøttet hvile noen minutter. Sett steken i ovnen på 200º til den får en kjernetemperatur på 62º, la den gjerne hvile i 20 minutter før du skjærer den opp i skiver.

 

Strø sukkeret utover en stekepanne og sett platen på medium varme. Når sukkeret begynner å smelte kan du forsiktig helle i balsamicoeddiken. La det koke inn til sirup.Spe på med ferskpresset appelsin. La det koke opp, holdes varm. Smelt inn smøret og smak til med salt og pepper før servering.

Server med bakte tomater (vask tomatene, ha litt olje og salt i en ildfast form, ha noen dråper balsamico eddik og maldonsalt over og sett i ovnen på 180º i ca. 15 min.), stekte kantareller (stek i 5 min. i tørr stekepanne, ha 1 ss godt smør og vend det inn, hold varm til servering) og bakte poteter (kok til nesten gjennomkokt, hell av vannet og la de dampe av seg. Ha 2 ss olje, godt med maldonsalt og 4 knuste hvitløksfedd sammen med potetene i ovnen på 200º til de får en fin gyllenbrun farge.)

Drikkeforslag: Benanti Rosso di Verzella 2008