Nyheter mai 2012

Her er et utvalg av viner jeg spesielt likte etter en nyhetssmaking jeg var på hos Moestue.

hvitviner:
3 Winzer Riesling Trocken 2011
Denne Rieslingen er et resultat av et sammarbeid med tre barndomsvenner, Wittmann, Jochen Dreissigacker og Stephan Wintner.  Frisk og god vin med fin fylde, smak av fersken, og en lett syrlig smak av sitron. Passer til salat og sushi. Gjæres på temperaturkontrollert ståltank. Ikke fat- eller flaskelagret før salg. Weingut Wittmann

Hellstrøm Bon Vin Blanc Chablis 2011
I fjor kom Hellstrøms Bon Vin Rouge på markedet, nå er hans økologiske Chablis også kommet. Vinen er fersk, frisk og tørr. Som hans røde, er denne også lett å like. Passer til grillet sjøkreps, østers og fiskeretter. Produseres av Jean-Marc Brocard.

Blain-Gagnard Chassagne Montrachet 2009

Nydelig Montrachet. Frisk, rund og elegant vin som sitter med smak av hvite blomster, flott mineralitet, pent eiket og med en svært lang og smekker ettersmak. far og sønn bedrift. Passer til kremete supper og kontemplasjon. Domain Blain-Gagnard.

Schäfer-Fröhlich Felseneck Riesling GG 2010
De tørre vinene fra Schäfer-Fröhlich er av de aller beste i Nahe.Denne Rieslingen har en flott balanse mellom de syrlige og de søte elementene. Den smaker utmerket nå men med 5 år på baken vil den ha utviklet en dybde og frukt av de skjeldne. Kjøp 3, drikk en nå, en om 5 år og en om 10 år, hvis du kan vente!
Schäfer Fröhlich.

rødviner:
Conterno-Fantino Bricco Bastia Dolcetto d’Alba 2011
Denne Dolcettoen får en kort periode med skallmaserasjon før fermentering og videre modning i 8 mnd på ståltank. Kjølig frukt, mørk og tilgjengelig, myke tanniner, frisk og lang ettersmak. Den vil ha godt av 1 times lufting og gjerne også noe lagring før konsum. Conterno Fantino.

Cuvée Louis Belle Crozes Hermitage 2009
Cuvée Louis Belle er den beste av crozes-hermitage vinene. Jordsmonnet består i hovedsak av granitt i miks med kalkstein og lys leire. Denne vinen er spesielt frisk, med stor fruktighet. Smak av hvit pepper, lakris og skogsbær, drikkes best om 2-3 år. Passer til vilt (rype), fugl, svin eller kontemplasjon. 100% Syrah.

Rossignol-Trapet Gevrey Chambertin VV 2009
Dette en nydelig Pino Noir. Mer fylde og er mer utviklet enn 1er Cru Teurons 2009, elegant frukt med integrerte tanniner og pent eiket. Lang og god ettersmak. 100% Pinot Noir. Domaine Rossignol-Trapes.

Talenti Brunello di Montalcino 2007
Dagens høydepunkt! En kraftfull fruktighet etterfulgt av en balansert syrlighet, etterfulgtav mørke bær, moreller, sort pepper, integrerte bløte tanniner som etterlater en nydelig frukt og bitt som varer lenge. 100% Sangiovese Grosso.  Azienda Agricola Talenti.