Indrefilet okse

800 g indrefilet okse 4 banansjalottløk 2 gulrøtter olivenolje smør pepper maldonsalt Vask kjøttet i kaldt vann og tørk av med kjøkkenpapir. Gni fileten inn med pepper, ha olje og smør på en panne og brun kjøttet i en forvarmet stekepanne. La hvile mens du skreller og deler 4 banansjalottløk i to,…

Les mer


Kyllingfilet i soyasaus og sitrongress

4 kyllingfileter 1/2 dl solsikkeolje 1 dl ketjap manis 1/2 dl soyasaus 1 dl vann 2 ss sesamolje 1 sitrongress i biter 2 fedd hvitløk i skiver 1/2 lime Tørk godt av filetene og brun de i olje i en stekepanne. Bland sammen ketjap manis, soyasaus, vann, sitrongress og hvitløk. Kok opp sammen med…

Les mer


Hvitvinssaus

1 sjalottløk 2 fedd hvitløk 3 ss smør 2 ss olivenolje 3 dl hvitvin 4 dl kyllingkraft 35 g hvit sjokolade 1 ts hvitvinseddik 1 dl kremfløte 1-2 ts sukker hvit pepper maldonsalt Finhakk løk og hvitløk og fres det i en gryte med smør og olivenolje til det blir mykt. Ha i vin og la det koke godt inn.…

Les mer


Ovnsbakt Chorizopølse

400g chorizopølse 15 små tomater 1 stor rød paprika parmesan ost feta ost Asiatisk saus 1/2 dl søt chilisaus 1/2 dl limesaft 1/2 dl grapefrukt juice 2 ss fiskesaus 2 ts fint, brunt sukker 2 ss kecap manis 4 cm frisk ingefær Bland sammen ingrediensene til sausen i en bolle. Vask og varm tomatene i…

Les mer


Appelsinparfait med friske bær

300 g 40% mørk sjokolade 150 g usaltet smør 5 eggeplommer 5 eggehviter 100 g melis 6 cl espresso 3 gelantinplater 3 ss Grand Mariner 1 appelsin Vaniljesaus blåbær bringebær Smelt sjokoladen i vannbad og smøret i en egen panne. Rør inn eggeplommene. Legg gelantinen i vann. Lag en espresso og bland…

Les mer


Sjokoladeparfait med friske bær

100g mørk sjokolade (56% kakao) 30 g sukker 25 g Grand Marnier 3 eggeplommer 2,5 dl kremfløte Finhakk sjokoladen og smelt den i vannbad. Pisk sukker, Grand Marnier og eggeplommene til eggedosis. Pisk kremfløten til krem. Vend inn eggedosisen i sjokoladen og bland det godt sammen. Vend inn kremen…

Les mer


Steinbitfilet på nykål

600 g steinbitfilet 1 nykål 2 sjalottløk 1 ss smør bacon olje salt og pepper Skyll steinbitfileten i kaldt vann og tørk av med papir. Del steinbit fileten i passe stykker og krydre med pepper og fres på en stekepanne med olje i 1 min. på hver side. Forvarm ovnen på 150 g og legg fiskestykkene på…

Les mer


Beurre blanc med grapefrukt

2 grapefrukter 1 sjalottløk 2 dl hvitvin 1/2 dl kremfløte 150 g usaltet smør i terninger sukker salt & pepper Skjær filetene ut av den ene grapefrukten og del de i to. Klem saften ut av resten av grapefrukten. Fres løken i litt solsikkeolje til den blir blank. Tilsett vin og grapefruktjuice.…

Les mer


Røstipoteter med ishavskaviar

2 mellomstore, kokte poteter 4 mellomstore, rå poteter 1 gulrot 1 egg salt pepper usaltet smør seterrømme ishavskaviar rødløk I stedet for gulrot kan du bruke en annen grønnsak som f.eks kålrot eller knollselleri. Skrell og riv rå og kokte poteter og bland de med litt egg, smør, gulrøtter, salt…

Les mer


Hjemmelaget sjokoladepudding

En gammel favoritt fra barndommen er sjokoladepudding med jordbærgele og vaniljesaus. Siden jeg ikke har funnet annet enn den ferdiglagede sjokoladepuddingen i butikken i det siste, som jeg ikke er så fan av, så har jeg funnet en god oppskrift på en hjemmelaget sjokoladepudding medfulgt av Freias…

Les mer


Sitron og hvitløksaus

1 dl sitronsaft 4 ss fiskesaus 2 ss sukker 2 små røde chili 4 fedd hvitløk Bland sitronsaft, fiskesaus, sukker, finhakket chili og -hvitløk i et glass med lokk. Rist godt til sukkeret er løst opp. Kan holde seg i kjøleskapet en ukes tid. Passer godt til hvit fisk.

Les mer


Knasende god kylling

Denne oppskriften kommer fra Arne Brimi, som jeg hadde den glede å besøke på Vianvang under innspilling av matprogramet Brimi og Lian for TV2 for noen år siden. 1 hel kylling 6 nypoteter 2 banansjalottløk olivenolje pepper salt fersk timian Del kyllingen i fine porsjonsstykker ved å skjære av…

Les mer