Fletcher Barbaresco Starderi 2017
13. februar 2021
Jeg vender stadig tilbake til Piemonte og Italias viner, ikke så rart siden jeg stadig finner nye interessante vinmakere som lager eksepsjonelt gode viner. Denne uken kom jeg over David Fletcher, en australier som har slått seg ned i Barbaresco. Han lager ikke mange viner og de er ikke billige,…
Giulia Negri Langhe Nebbiolo Pian delle Mole
30. januar 2021
La Morra er en perle av et sted i Piemonte som jeg har hatt den glede av å besøke flere ganger. Her holder det til mange kjente vinmakere som Roberto Voerzio, Elio Altare, Renato Ratti, Aurelio Settimo, Trediberri, med flere. Men i dag vil jeg trekke frem en av de flotte vinene fra den kanskje…
Hvordan kombinere mat og vin
23. januar 2021
Den største gleden med mat og vin er når begge jobber sammen i perfekt harmoni, da kan kombinasjonen gi uante kulinariske høyder! Det er ikke alltid så lett å finne den ene vinen som definitivt vil gi deg den helt store mat og vinkombinasjonen men med litt prøving og feiling samt noen gode råd på…
Chateau Musar Aana 2017
16. januar 2021
Chateau Musar leverer igjen en strålende vin. På tross av, eller kanskje på grunn av, en reduksjon på drueutbytte i 2017 og en justering på drueblenden med en økt andel Cinsault og minsket andel Cabernet viser denne vinen strålende tendenser med intense, friske og dype smaker som setter spor i…
Gode vinopplevelser i 2020
2. januar 2021
Godt Nyttår til dere alle med håp om et 2021 uten Covid19 og mange gode mat og vinopplevelser. Med tilbakeblikk til 2020 har det vært flere gode vinopplevelser, på langt nær er alle tatt med her men her er et utvalg av noen av noen som jeg spesielt vil trekke frem. - - - Closel Savennières Les…
Stephane Ogier Le Temps Est Venu 2018
12. desember 2020
Le Temps Est Venu er en av Ogier sine enklere viner, men la deg ikke lure, hans kjennetegn på kvalitet er å finne i alle hans viner. Ofte brukes det druer fra bedre marker i blenden til sine enklere viner for å heve kvaliteten. Ogier mener at fordi estate vinene ofte er kundenes introduksjon til…
3 gode Champagne til Jul og nyttår
5. desember 2020
Det er tid for Champagne men ikke alltid like lett å vite hvilke en skal legge i kurven. Her får du servert et knippe spesielt gode av sorten til en god pris som i tillegg drikker svært godt nå, men som også tåler å lagres noen år. Kvalitet koster men her får du kvalitet til en god pris! - - -…
Giovanni Rosso Langhe Nebbiolo 2018
28. november 2020
Jeg har lenge fulgt Giovannis viner, kanskje spesielt hans Barolo Ceretta som er helt strålende, omtrent i hver årgang. Flere av hans viner har vært frekventert og nå spesielt hans Langhe Nebbiolo. Både 2017 og 2018 årgangen. - - - Giovanni Rosso ble grunnlagt i 1930 av Tommaso Canale og hans kone…
Claudia’s Quevedo 2018
21. november 2020
Portugal og spesielt Douro-dalen er mest kjent for sine portviner, men her får du en spesielt god hvitvin fra området også. - - - Quevedo begynte å lage portvin allerede i 1889 i Valongo dos Azeites, men på den tiden og helt frem til 1986 var det forbudt for produsenter basert i Douro til å…
Coursodon Saint-Joseph Silice 2018
14. november 2020
I løpet av de to siste årene har jeg blitt mer oppmerksom på Coursodon sine viner, og nylig hadde jeg en smaking med et knippe viner fra nord Rhone hvor dagens vin havnet blant de to beste, selv om det var den billigste av de 6 vinene som ble smakt! Her får du mye vin for pengene med andre ord!…
Thymiopoulos Xinomavro Young Vines 2019
7. november 2020
Vi skal til Hellas og til en rimelig (195.-) men også en svært god vin for pengene. Etter å ha smakt den blindt tok jeg tok den først for å være fra Pinot eller Nebbiolo-land og ble overrasket da det viste seg å være Xinomavro druen og en vin fra Hellas. I ettertid ser jeg at flere har tenkt i…
Bruno Murciano Cambio de Tercio 2019
31. oktober 2020
Denne herlige og rimelige hverdagsvinen laget på den sjeldne druen Bobal fra Murciano i Spania er en ny favoritt. En farlig innbydende vin som gjør det vanskelig å ikke like, for ikke å si stoppe å drikke. - - - Bruno Murciano fullførte I 2001 sommelier utdannelsen og reiste til Frankrike og…