Kruger-Rumpf Im Pitterberg Riesling GG 2016

Det er en glede å drikke denne vinen. Jeg har fulgt den gjennom 6 årganger og kan trygt si at den når nye høyder med denne 2016 årgangen!

– – –

Weingut Kruger-Rumpf sin historie begynte så langt tilbake som i 1708. Som de fleste andre vingårdene på den tiden solgte de vinene sine i bulk til kooperativene. Noe som endret seg i 1984 da Stefan Rumpf tok over gården og begynte å produsere sine egne viner. I dag er det brødrene Georg og Phillip Rumpf som har overoppsynet med familiegården i byen Münster-Sarmsheim, ikke langt fra Rüdesheim am Rhein. Gården er nå på totalt 35 hektar og de produserer omtrent 200 000 flasker i året.

Jeg har besøkt gården et par ganger, senest i 2013 da jeg blant annet fikk smake en av de 10 siste flaskene som fantes av Pittersberg GG 2010 opp mot Pittersberg 2012. Selv om 2010 årgangen generelt var et vanskelig år viste den en fantastisk struktur og dybde med smaker av fersken og honningmelon, en lett sødme pent balansert ut mot en frisk syre. 2012 årgangen var en noe lettere versjon av 2010 årgangen men med noe av de samme kvalitetene. I 2014 endret de navnet på vinen til Im Pitterberg som kommer fra den eldste delen av marken som heter Pittersberg.

Im Pitterberg. Foto © Weingut Kruger Rumpf

vinifikasjon
Druene, 100% Riesling, til Im Pitterberg kommer fra en mark som hovedsakelig ble plantet på 1960 tallet. Jordsmonnet her består av forvitret blåskifer og har et utbytte på rundt 40 hl/ha. Druene plukkes den siste uken i oktober og etter en kort masserasjon på 8 timer blir druene presset i 12 timer. Mosten gjærer så i 2,5 måneder med naturlig gjær i nøytrale fat (10-15 år) og modnes i 5 måneder på bunnfall.

smaksnotater
Nok en god årgang med gjenkjennelige og gode kvaliteter av denne vinen. Den er klokkeklar, frisk, men samtidig kompleks og pent balansert  som smaker ørlite av fersken med innslag av sitrus og honningmelon. Den er absolutt ung og livlig men den lover samtidig godt for fremtidig lagring. Anbefaler å legge noen flasker av denne på langs i 4-5 år, den kommer til å utvikle seg positivt, spesielt for de som setter pris på mer modne viner.

Den drikker godt alene, temperert til 9-10° C, men vil passe utmerket til mat som sakte ørret eller pepperkrabbe med tagliatelle og blomkål.

Kruger-Rumpf Pitterberg Riesling GG 2016

Weingut Kruger-Rumpf

Kruger Rumps viner på VP

tidligere artikler