Fanny Sabre Beaune Clos des Renardes 2018

Fanny studerte egentlig jus da faren plutselig døde og hun måtte ta over vingården. Det har resultert i mange flotte viner, spesielt denne delikate Pinot Noiren. Den koster litt, men jeg er glad for at jeg unnet meg en flaske av den. -  -  - Fanny Sabre er bare 42 år gammel, men på tross av sin unge alder er hun allerede en respektert produsent i Burgund. I år 2000 måtte hun 22 år gammel ta over…

Les mer


Cressonnière Cuvè Mataro 2004

Cressonnière er et lite men spennende domaine ved utkanten av den lille byen Pignans i sør Frankrike. Jeg visste lite om Cressonnière da jeg besøkte stedet i 2008, men kjøpte med meg noen flasker Cuvèe Matao (rødvin) og Cuvèe Prunelle (rosèvin). Prunelle skulle drikkes innen et år og selv om Rosè…

Les mer


Fiskesaus

3 dl fiskekraft 1  liten purre 1  rød paprika 1 dl  kremfløte 2 ss  smør 1 ts  paprikapulver 1 1/2 ss  hvetemel salt og nykvernet pepper Snitt og skyll purren og skjær den i tynne skiver. Skjær paprikaen i små terninger. Visp fløten. Smelt smøret i en kjele, tilsett paprikapulver og finsnittet…

Les mer


Fontodi Chanti Classico 2007

Fontodis viner er en opplevelse som unnes alle. 2006 årgangen var en topp årgang, men denne er hakket bedre. Fontodis Chanti Classico finnes på basisutvalget i 2007 årgangen, selv om vinmonopolets hjemmesider tydeligvis ikke er oppdaterte. Intens fruktighet som sitter veldig lenge, noe tanninsk…

Les mer


Bær trifle

6 gelantinplater 5 dl vaniljesaus 3 dl kesam vanilje 1 sitron (saft og skall) 200 g frosne blåbær 200 g frosne bringebær 4 ss sukker 1 kakebunn Rom Vask sitronen godt og rasp sitronskallet (kun det gule) på et fat, press sitronen og ha saften klar. Del kakebunnen i tre tynne deler og sprinkle den…

Les mer


Stekt torsk

800 g torskefilet druekjerneolje salt og pepper Skyll og tørk fiskestykkene. Skjær 3 snitt i hvert fiskestykke. Krydre godt med salt og pepper. Varm opp en stekepanne på høy varme, ha olje og smør i pannen og legg fisken med skinnsiden ned. Skru ned til middels varme. La fisken steke nesten helt…

Les mer


Cefalicchio Totila 2005

En rimelig og veldig god biodynamisk vin fra en topp produsent! Cefalicchio gikk over til å biodynamisk dyrking i 1992. Med sine 105 hektar er Cefalicchio den største biodynamiske gården i sør Italia. Dyp rød på farge med en duft av sommereng. En rik smak av tørket frukt, vanilje, krydder,…

Les mer


Sitrus og honningpannacotta

2 dl melk 6 dl fløte 2 dl yoghurt narturell 1 dl honning 1 dl mangosaft 1 sitron 6 plater gelantin 1 vaniljestang 3 ss sukker Legg gelantinplatene i kaldt vann. Del vaniljestangen i to og skrap ut frøene og ha alt oppi sammen med melk og fløte i en kjele, og kok opp mens du hele tiden rører litt i…

Les mer


Ratzenberger Steeger St. Jost Riesling Spätlese Trocken 2007

På parsellet St. Jost, hvor druene til denne vinen kommer fra, er det en dominans av leire og skifer i jorden. Også et pastellfarget lag av sand er funnet i jorda fra et vulkansk utbrudd for mer enn 10.000 år siden. På grunn av dette er området svært godt egnet for å produsere tørre Riesling viner…

Les mer


Fungi

Et nytt tillegg til kjøkken mitt er den ny-oppdagede suppe, saus, marinade -smakstilsetningen, Fungi. Fungi (De Sorte Dråper) er en helnorsk smaksforsterker til wok, sushi, marinering, grilling og steking, dressinger, sauser og gryter. Den fremhever råvarenes egensmak (grønnsaker, rotfrukter,…

Les mer


Kald sjokolade-dessert

175 g mørk sjokolade 3 dl kremfløte 1,5 dl kremost 2 ss melis 2 ss dessertvin Hell fløten i en stor bolle og pisk den til den er stiv. Vend inn kremost og melis, og hell halvparten av blandingen i en egen bolle. Rør rør inn dessertvinen i den ene blandingen. Kutt sjokoladen i små biter og smelt i…

Les mer


Ratti Barolo Marcenasco 2006

Denne vinen var en glede å drikke. Selv om den var litt ung og hadde et litt for friskt tanninsk bitt, balanserte den fint med den behagelige frukten og den fine syren. En nydelig Barolo! Duft av skogsbunn og røde bær. Den smakte av røde bær, boysenbær og lakris med lang deilig ettersmak og…

Les mer


Fiskesuppe med Safran

1,3 kg fisk (laks, steinbit, torsk og ferske reker) 1 stor klype safran 3 store tomater 4 hvitløksfedd 2 løk 1 krydderbukett (fennikel, timian, laurbærblad, 1 stor bit appelsinskall) 1 dl druekjerneolje 1,5 dl fiskekraft 1 dl hvitvin 6 skiver godt brød 115 g gruyereost 2 ss hakket persille 1 stang…

Les mer