Fanny Sabre Beaune Clos des Renardes 2018

Fanny studerte egentlig jus da faren plutselig døde og hun måtte ta over vingården. Det har resultert i mange flotte viner, spesielt denne delikate Pinot Noiren. Den koster litt, men jeg er glad for at jeg unnet meg en flaske av den.

–  –  –

Fanny Sabre er bare 42 år gammel, men på tross av sin unge alder er hun allerede en respektert produsent i Burgund. I år 2000 måtte hun 22 år gammel ta over driften av gården da faren hennes gikk bort, men fikk heldigvis god hjelp av hennes mor og Phillipe Pacalet frem til 2008, men fra da av har hun stått på egne ben.

Alt arbeidet på den 5 hektar store gården drives etter økologiske prinsipper. Gården har fått ny kjeller i hjertet av Pommard, rett sør for Beaune langs Route des Grands Crus. På 5 hektar fra 20 ulike plotter spredt rundt på 15 ulike appellasjoner produserer hun 40 000 flasker vin i året, hvorav 50% eksporteres. Fanny driver også en liten kafe og romutleie i Pommard så hun har hendene fulle.

Franske eikefat i kjelleren til Fanny Sabre. Foto © Produsenten

vinifisering
Druen er 100% Pinot Noir som kommer fra Clos des Renardes, en 2 hektar vinmark som ligger like under skogsområdet i Beaune. 2016 er Fannys første årgang fra denne vinmarken som hun tok over i 2015. Jordsmonnet er klassisk kalkholdig leire og vinstokkene er 40 til 50 år gamle og ligger sørøst vendt midt i åsen. 100% hele klaser presses i pneumatiske presser, mosten får 5 dagers maserasjon i ståltanker før den spontangjærer i store fat og modnes i 15 måneder på både 500 og 228 liters eikefat. Vinene tappes ufiltrert.

smaksnotater. saftig
Clos des Renardes er en lett men smaksrik vin med god intensitet og fremtredende men elegante smaker av bringebær og jordbær. Luft den gjerne i dekanteren en times og gled deg over nyanser av røde bær, kirsebær, lette smaker av muskat og hvit pepper. Tanninene biter lett mot en elegant syrlighet og lang floral og velsmakende avslutning. Den kan trenge et par år på langs for å vise mer balanse, men den kommer!

Prøv vinen til Lammestek i erter. Bare gjør det! Veeeldig godt! Server kaldt, omlag 9-10℃.

Fanny Sabre Beaune Clos des Renardes 2018

LesVins De Fanny Sabre

 

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers: