«Naturligvis» vinmesse

Cappelano

På gårsdagens vinmesse «Naturligvis» var det mange utstillere med enda flere gode naturviner. Det var ikke mulig å få smakt gjennom alle vinene på den tilmålte tiden, derfor er dette et sterkt redigert utvalg av viner som jeg synes fortjener å bli nevnt. Som denne Baroloen (se over) fra Cappellano. Barolo Pie Rupestris-Nebioli Otin Fiorin 2001, en moden og stor vin som det anbefales å smake. Fåes på spesialbestilling gjennom Autentico AS.

Blanc de ArgileSkal du drikke èn champagne i år anbefales Vouette & Sorbee Cuvée Fidele Extra Brut . En kompleks og sprudlende champagne laget på 100% Pinot Noir. Den har en spesiellt god fylde og friskhet i smaken som garantert vil gi deg en god opplevelse. Den er et av mine sikre valg til 17. mai, sammen med en Pomponette 2012.

Le Trame 2010En nesten bortgjemt liten overraskelse var denne rødvinen fra Toscana, Le Boncie Chianti Classico Le Trame 2010 . En veldig syrefrisk vin (Sangiovese) som balanserer flott mot en god fylde fra Mammolo druen. Vinen fermenteres i 2-3 uker på 90 år gamle eikefat, og modnes i 2 år på Allier eikefat. Vinen drikker godt nå, men kan ha godt av å modnes i 4-5 år. Den er laget på 90% Sangiovese, 6% Mammolo, 3 % Fogliatonda og 1% Canaiolo.
Jeg gleder meg til å smake denne vinen til en anbefalt Toscansk kålsuppe. Oppskrift kommer.

La Tour de By2004Det finnes også rimelige viner fra Bordeaux som er verd å se nærmere på. Jeg likte spesielt Ch. la Tour de By 2004 fra Chateau la Tour de By. Både 2004 og 2005 årgangen ble smakt, men det var 2004 årgangen som med sin fylde og eleganse, stod best frem. Den hadde en god smak av solbær, mentol, karamell med god mineralitet med et ørlite saltpreg i avslutningen. Vinen drikkes fint nå, men de noe fremtredende tanniner hinter frempå om lagringsdyktighet. Vinmakeren selv anslo 3-5 år. Druesammensetningen her er 55% Cabernet Sauvignon, 42% Merlot og 3% Cabernet Franc.

Vin Santo Montepulciano 1998Jeg har tidligere hatt store smaksgleder med Monsanto Vinsanto 1995, en nydelig dessertvin. Men i går ble den opplevelsen overgått av Occhio di Pernice Vin Santo di Montepulciano 1998. Den gled ned som silke, en helt utrolig god opplevelse av balansert sødme, med smaker av rosiner, karamell, fiken og kastanje. Dette er helt klart en dessert i seg selv og bør drikkes uten matfølge. En perfekt avrunding på et lengre måltid! Det lages ca 2000 flasker av denne, hvorav 40 flasker snart finner veien til Norge (Vectura nr 134059), men prislappen er av den friske sorten, 1500.- kr. Winespectator gir denne vinen 97 Poeng!