Sommerens viner på Vinmonopolet

Rieslingrekka

Jeg har plukket et lite utvalg fra gårsdagens smaking hos Moestue Grape Selections, Blend Wines, Podium Wines og Record Vinimport sine nyheter som slippes på Vinmonopolet i mai.

På gullrekka over var det ikke lett å kun trekke ut èn representant, alle måtte med! Ord blir fattige og pompøse i forsøket på å beskrive følelsen disse vinene ga. Det var simpelthen gode viner, meget gode. Fra venstre; Shäfer-Fröhlich Kupfergrube Riesling GG 2011Shäfer-Fröhlich Felsenberg Riesling GG 2011Shäfer-Fröhlich Felseneck Riesling GG 2011, Diel Goldloch Riesling GG 2011Diel Burberg Riesling GG 2011, jeg bare ramser de opp her. De gir alle som en en flott munnfølelse og en behagelig mineralitet en ikke finner så mange andre steder. Alle disse er nyheter på Vinmonopolet.

Gau-Odernheimer 2011Denne Spätburgunderen fra Weingut Becker, Landgraf Gau-Odernheim Spätburgunder 2011, er en ufiltrert godbit fra Reinheissen. Den hadde et mykt og fint annslag av blå plommer, vanilje, sort pepper, i det hele tatt en behagelig vin med fin tyngde og balanse, med integrert eik og tanniner.

Pomponette 2012Rosèvinen Il Mimo 2012 kommer med en litt slankere årgang enn i fjor, men fremdeles med en god punch. Men jeg synes Nervi rosè 2012 er en mer elegant vin med bedre dybde og konsentrasjon. Det var allikevel den Franske rosèvinen til Blend Wines, Pomponette 2012 fra Domaine de Sulauze, som fikk smilet frem. Elegant og mineralsk med en smak av blodappelsin, lang forførerisk ettersmak. Dette blir en av sommerens klare valg.

Bischel-KellerWeingut Bischel Riesling Trocken 2012, er laget av 28 år gamle Matthias Runkel, tidligere elev av Keller, og medlem av «Message in a Bottle«. Denne vinen overrasker med en behagelig friskhet, saftig mineralitet og god balanse. Smakt opp mot Kellers Riesling Trocken 2012, har den kanskje ikke helt den samme mineralske tyngde og dybde, men den er absolutt et friskt pust og en vin som kan trekkes frem mer enn en gang.

SansSoo 2012To spennende økologiske nyheter fra La Rèserve d`O er Sans Soo 2012 (70% Cinsault, 30% Syrah) og La Rèserve d`O 2010 (45% Syrah, 45% Grenache, 10% Cinsault). Sistnevnte hadde nok en bedre teknisk kvalitet men førstnevnte synes jeg hadde en fruktig og smak som tiltalte meg mest.

Den mest unike vinopplevelsen denne kvelden må jeg holde litt igjen informasjonen på da den skal testes, blindt, på vinklubben om en ukes tid. Men det er lenge mellom jeg er såpass begeistret for en vin. Morsom historie og veldig god vin. Nok sagt! Følg med, den kommer på bloggen før slippet som er 3. mai.

 

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers: