Indrefilet av storfe

Indrefilet storfe_3

Metoden med å trekke kjøttet i kraft har jeg prøvd med hell før. Den gangen var det Brimis urtetrekte indrefilet, nå var det Gordon Ramsays forslag med å trekke kjøttet etter det var først brunet, i kyllingkraft. Resultatet ble også denne gang et saftig og velsmakende stykke kjøtt. Et digg måltid som attpåtil var lett og lage.

til 4 personer

800 g indrefilet storfe
6 hvitløksbåter
3 kvister rosmarin
1 neve timian
4 dl kyllingkraft
olivenolje
2 ss fungi
pepper
salt

La kjøttet hvile i romtemperatur i ca en halv time. Skjær indrefileten i ca. 8 cm store stykker, ha over flaksalt og nykvernet pepper. Stek filetene på høy varme på begge sider til du får en fin stekeskorpe. Knus hvitløksbåtene med håndbaken (behold skallet på) og ha de, rosmarin og timian i pannen sammen med kjøttet. Hell 1 dl kyllingkraft over. Bland det hele godt sammen. Når kraften har kokt litt inn, kan du helle på 1 dl til. La trekke inn litt til og hell resten av kraften over.

Når kjøttet har en kjernetemperatur på 60° C er den fin og rosa. Ta ut kjøttstykkene og sil av kraften. Ha kraften og fungien i en liten gryte og kok inn i 10 minutter til. Hvil filetene i 15 minutter før du skjærer stykkene i to.

sprø potetskiver
10 poteter
smør eller olje til pensling
maldonsalt

Skrell potetene og skjær de i tynne skiver, 1-2mm. Legg de utover en stekeplate og pensle med klaret smør eller olje. Ha salt og pepper over, og stek skivene sprø i ovnen på 225° i ca 15 min.

spinat
500 g spinat
1/2 rødløk
3 fedd hvitløk

Skyll i en salatslynge. Finhakk rødløk og hvitløken. Varm en stekepanne med litt olje, fres løkene kjapt, skru ned varmen og ha spinaten i stekepannen. Rør godt til spinaten har falt sammen. Hold varm.

gremolata
2 sitroner
koriander
ruccola

Finrasp sitronskallet (kun det gule), finhakk ruccola og korianderen. Bland sammen.

Anrett kjøttet med den nykuttede siden opp, over spinaten. Sprinkle gremolataen over før du heller over saus og noen dråper olivenolje. Potetchipsen legges på til slutt, rett fra ovnen.

Boffa_Becker-1

Jeg smakte både Boffa Barbaresco Ovello 2011 og Becker Spätburgunder Kalkgestein 2009 til. Begge matchet egentlig maten bra, men Boffa….badabing! Det var hakket hvassere! Jeg blir ikke lei av Ovelloen. Har smakt den før, flere ganger, forskjellige årganger, på gården og hjemme. En saftig og god vin!

Becker er også en produsent jeg liker bra og har smakt mye Spätburgundere fra. Kalkgestein er en litt mer sjelden vare som du gjør klokt i å hamstre mens det ennå er mulig. Til denne retten ble den hakket for tung for maten, men bevares, en supergod vin i seg selv. PS! Det er helt tilfeldig at begge vinene koster akkurat det samme:)

Boffa Carlo Barbera d’Alba Buschet 2011
Carlo Boffa
Andebryst med pærer og neper
The Others