Andebryst med pærer og neper

Andebryst m-paerer

Det nærmer seg tid for guttegjengen å møtes for middag og vin. 5 retter, enda flere viner, god stemning. Denne anden ble testet i forkant av den store kvelden, og den skuffet ikke. Super mørt kjøtt som smelter på tungen, saftige biter med pærer, aromasopp, blomkålpurrè og en himmelsk rødvinssaus til.

til 4 personer

2 andebryst
4 ts cayenne pepper
1 klunk rapsolje
2 ss smør
2 never rosmarin
2 sjalottløk
1 reddik
salt

Start med rødvinssausen som du finner oppskriften til her.

Forvarm ovnen til 200° C. Legg andebrystene med skinnsiden opp på et skjærebrett. Skjær fine snitt gjennom fettlaget, men pass på å ikke skjære i kjøttet. Strø begge sider av anden med salt og cayenne pepper, stek anden med skinnsiden ned på en stekepanne med litt rapsolje og klaret smør. Stek brystene til skinnet er krisp ca 5 minutter. Snu brystene og la trekke i omtrent 1-2 minutter til. Ta pannen av varmen, ha i mer smør og en neve smør under andestykkene og la de hvile mens du posjerer pærene.

Ta bort rosmarinen og sett pannen i ovnen i ca 8 minutter eller til en kjernetemperatur på 58° C. Ta andebrystene ut og la de hvile i 15-20 minutter før du skjærer de opp.

Andebryst_2

posjerte pærer
5 pærer
3 kvister frisk timian
1 ss korianderfrø
2 stk stjerneanis
2 dl hvitvin
1 ss sukker

Lag sukkerlake ved å koke opp 8 dl vann og 3 dl sukker. Sett kjelen med sukkerlaken i kaldt vann. Skrell og del pærene i båter og legg i sukkerlaken. La stå en times tid. Ha i vin, sukker, timian, korianderfrø og stjerneanis, og kok opp. Skru ned varmen litt, ha i pærene og la de trekke til de blir møre, ca 6 minutter. Hell av vesken.

blomkålpurrè
1 blomkålhode
6 ts salt
5 dl melk
2 ss smør
pepper

Del blomkålen i biter og ha i sammen med melken og kok opp til den er mør. Sil av melken, men ta vare på den. Legg blomkålen i en kjøkkenmaskin med smør og salt, tilsett litt melk og kjør til konsistensen på blomkålen er helt glatt. Smak til med salt og pepper.

Anrett med og pærer noen skiver reddik, aromasopp, finkuttet og stekte baconbiter.

Marques pinot 2012

Marques de Casa Concha Pinot Noir 2012
Jeg har tidligere smakt endel viner fra Chile, som har overrasket positivt, slik var det med denne Pinot Noiren fra Concha y Toro også. Den hadde en innsmigrende duft, og med en fin balansert smak av moreller og bringebær mot en frisk syrlighet. Lett smak av eik og en god lengde. Den gikk flott sammen med det saftige kjøttet og den kraftige men lett syrlige sausen.

30/11 lagde jeg retten igjen men denne gang med Becker Spätburgunder Kalkgestein 2009 til. Det viste seg å være et veldig godt valg:)