Boffa

Det er alltid interessant å smake flere av en vinmakers viner, og/eller flere årganger av samme vin, på en gang. Smakingen med Boffas viner var meget interessant fordi samtlige viner holdt en meget høy kvalitet.

Vinhuset Boffa ble startet på 60-tallet av Pietro Boffa og drives i dag av sønnen Carlo og hans kone Laura. De holder til midt i hjertet av Barbaresco by og de driver også en liten restaurant og gjestehus. All vin lagres på den tradisjonelle måten på Slavonske eikefat (2000/2500l) og familien eier de kjente Barbaresco enkeltvinmarkene «Ovello» og «Pajè».
Boffas vinmarker er på 4 Ha og produserer ca 25000 flasker årlig.

Barbera d’Alba Buschet 2009
Dette er en enkelmarks vin som kommer fra 50 år gamle vinranker. Vinen er lagret i 12 mnd på store eikefat (botti).

Denne Barberaen er det mange som vil få stor glede av. Den har en deilig smak av karamell, kirsebær, blomster og hvit pepper samtidig som den løftes av en frisk syre og balanserte tanniner. Lang og god ettersmak.

Barbaresco 2008
Denne er laget på en blanding av 3 enkeltvinmarker plantet i 1968, 1980, 1994. Den er lagret i 15-18 mnd på store eikefat (botti).

Den har en myk og lett inngang før smaken nesten eksploderer i munnen. Her finnes også en smak av karamell, men bare så vidt. Syrenivået er høyt og holder tanninene noe i tømme. Vinen er ennå litt ung, men drikkes godt nå med litt ekstra lufting.

Barbaresco Pajè 2008
Paje er en enkeltmarks vin fra 20 år gamle vinranker. Vinen er Lagret i 15-18 mnd på store eikefat (botti).

Denne trenger mye lufting, helst 2 timer, før den åpenbarer seg som en elegant og fruktig vin. Den er mørk, med en intens smak av kirsebær, fremtrende tanniner og en balansert smak av eik.

Barbaresco Ovello 2008
Ovello er en enkeltmarksvin fra 35 år gamle vinranker, og er lagret i 15-18 mnd på store eikefat (botti).

Dette er toppvinen til Boffa. Etter 2 timer på karaffel åpner denne seg opp til en stor vinopplevelse. Nydelig balansert fruktighet og smak av trøffel og sjokolade med rike og balanserte tanniner.  Denne kan drikkes nå eller lagres i 10-15 år.

Barbera 2009, Barbaresco 2008 og Barbaresco Ovello 2008 blir ikke tilgjengelig for salg før i september 2012, på bestillingsutvalget.

Vinofil.no

Carlo Boffa