Earl Grey sjokoladedessert

SjokoladedessertA
Eh, Earl Grey!? Jadda. Vaniljeekstrakt og Earl Grey te i sjokoladen. Uvant kombinasjon kanskje, og kan kanskje høres ut som noe en ikke har lyst å lage, men da går du glipp av noe som faktisk smaker supergodt!

til 4 porsjoner

250 g Valrhona Guanaja
1,5 dl Earl Grey te
1 ss pistasjenøtter
2 ss vaniljepulver/ekstrakt
5 dl kremfløte
maldonsalt

Kok opp vann, og trekk teen i 5 minutter. Ha finkuttet sjokolade og 1,5 ss vaniljepulver/ekstrakt i en metallbolle over vannbad. Rør inn den varme teen til sjokoladen er smeltet og du får en fin og jevn blanding. Kok forsiktig opp 3,5 dl kremfløte i en egen kjele og visp inn den varme kremfløten i sjokolade og te-blandingen sammen med 1 ts salt. Rør godt rundt.

Hell blandingen i serverings-kopper og la kjøle seg litt, før du setter det i kjøleskap i 2-3 timer.

Før servering pisker du 2 dl kremfløte med 1/2 ss vaniljepulver. Kremen skal kun piskes til den nesten er stiv, og legges over toppen av den stive sjokoladepuddingen. Pynt med finkuttede pistasjenøtter.

Monsanto lbl

Det er fullklaff og pur glede når det kommer til kombinasjonen av Monsanto dessertvinen og sjokolade-desserten! Den kremede teksturen til sjokoladen gikk sømløst til den balanserte sødmen i vinen. Vinen ligger hele 12 år på små fat (barriques) og godgjør seg før den kommer for salg. Det er nesten ikke til å tro at det fremdeles er flere eksemplarer igjen av Monsanto Vinsanto 1995 på Vinmonopolet! Over flere år har jeg kjøpt en god del av den og har fremdeles noen som skal få ligge noen år til. Benytt anledningen til å skaffe noen eksemplarer så lenge den er tilgjengelig!

Monsanto Vinsanto til; sjokoladekake med appelsin og sjokoladekake med hasselnøtter.
Les mer om den her.