Bruno Murciano Cambio de Tercio 2019

Denne herlige og rimelige hverdagsvinen laget på den sjeldne druen Bobal fra Murciano i Spania er en ny favoritt. En farlig innbydende vin som gjør det vanskelig å ikke like, for ikke å si stoppe å drikke. -  -  - Bruno Murciano fullførte I 2001 sommelier utdannelsen og reiste til Frankrike og England for å jobbe med på topprestauranter og spare opp penger. Blant annet jobbet han på The Ritz…

Les mer


Bourgeois Sancerre Grande Réserve 2005

Lys grønngul. Aroma preget av lime, stikkelsbær og mineraler, hint av urter og grønn asparges. Sitrusfruktig anslag, veldig god syre fylde og noe fedme, svært frisk og lang avslutning med det samme sitruspreget og snev av mineraler. En smakskraftig og fortsatt ung sancerre som vil utvikle seg…

Les mer


Wittmann Riesling Trocken 2007

Middels dyp grønngul. Fruktighet preget av eple og mineraler, hint av sitrus og karve. Herlig vitvin, en tanke søt. Frisk, ren og eplepreget riesling med innslag av blomster og et streif av mineraler på duft. Slank, syrlig og eplepreget også i munnen, med stram, flott og lett mineralpreget……

Les mer


Maràia Barbera Monferrato 2006

Virkelig et superkjøp fra Piemonte. Ren, frisk plomme og bærfrukt, og uten eikesmak. Herlig saftig, fruktig og elegant barbera til lavpris. Imponerende. Nå til 2007 Duft av bjørnebær, sjokolade, kirsebær og vanilje. Smak av skogsbær og vanilje. Passer veldig godt til tapas. 129.- kr

Les mer


Bussola Valpolicella Classico Superiore 2004

Aroma med preg av mørke bær og tørket frukt. Utrolig fyldig duft av svarte plommer, mørke bær, skogsbær, tørket frukt som rosiner, krydder og eik.”Svær”, søtlig preg med vekt på tørkede frukter, mørk Valrohna-sjokolade, anis og julekrydder med noe kirsebær. Sødmefull og intens. Lang, frisk smak.…

Les mer


Rietine Chianti Classico 2006

Fyldig anslag, flott syre, veldig elegant og rik med gode tanniner, sitter godt med noe fatsødme i finishen. En fortsatt veldig ung vin som helst bør ligge litt før den nytes. Og som vil utvikle seg videre i fire-fem år. Meget godt kjøp. Passer til biff med saus. Aperitif.no 158.- kr

Les mer


Vinbaren og restauranten Cru

Et a-lag med kokkekjendiser og vinelskere står bak vinbaren og restauranten Cru. Resultatet er et vinmekka med mat. Vinentusiaster har ventet i flere uker på åpningen av Cru på Majorstua. Restauranten har vært hypet på vinsider på internett. Kjente navn som Bocuse-vinner Terje Ness, tidligere…

Les mer


Langtidskokt lammeskank med bløt polenta

til 4 personer 4 skanker et par kvister rosmarin 1 helt hode hvitløk 1 løk 2 skrelte gulrøtter 3-4 tomater skallet av ½ sitron 1 kvist timian 1 dl soyasaus 1 kvist basilikum salt og pepper ½ flaske hvitvin polenta 200 g polentagryn 1 liter vann 1 løk, finhakket 100 g smør 100 g revet parmesan…

Les mer


Hvor får du god Espresso?

Det er altfor langt mellom kaffebarer med kunnskap om eller ferdigheter til å lage en riktig god espresso og cappuccino, eller andre melkebaserte espressodrikker. Denne oversikt er, etter vår mening, et utvalg av steder som jevnt leverer en god espresso. Vi tar gjerne imot tips. Oslo - Tim…

Les mer


Caretto Negro

2 cl svart sambuca 6 cl espresso Svart sambuca smaker mye anis. Hell oppi sambuca i en espressokopp sammen med kaffen. Passer etter et rikt og tungt måltid.

Les mer


Domaine Coursodon Silice 2005

Dyp blårød. Aroma preget av skogsbær, morell og urter, streif av skogbunn, kamfer, pepper og lær i lang ettersmak. Mineralsk og medisinal duft med innslag av tre, røde bær og tjære. Konsentrert syrah med bra lengde med integrert eik. Lang avslutning med karakter av kjølig frukt. Drikkes nå og i…

Les mer