Occhipinti Il Frappato 2017

Jeg har fulgt Arianna Ochhipinti sine naturviner i 10 år og smakt alle som er tilgjengelige på Vinmonopolet. Gleden ved å smake hennes viner slår aldri feil, de er så elegante og full av sjel at det er vanskelig å ikke like de. -  -  - Arianna Occhipinti holder til i utkanten av byen Vittoria, sørvest på øyen Sicilia. Ariannas interesse for vinmaking ble tidlig vekket fra da hun løp rundt i…

Les mer


Vinbaren og restauranten Cru

Et a-lag med kokkekjendiser og vinelskere står bak vinbaren og restauranten Cru. Resultatet er et vinmekka med mat. Vinentusiaster har ventet i flere uker på åpningen av Cru på Majorstua. Restauranten har vært hypet på vinsider på internett. Kjente navn som Bocuse-vinner Terje Ness, tidligere…

Les mer


Langtidskokt lammeskank med bløt polenta

til 4 personer 4 skanker et par kvister rosmarin 1 helt hode hvitløk 1 løk 2 skrelte gulrøtter 3-4 tomater skallet av ½ sitron 1 kvist timian 1 dl soyasaus 1 kvist basilikum salt og pepper ½ flaske hvitvin polenta 200 g polentagryn 1 liter vann 1 løk, finhakket 100 g smør 100 g revet parmesan…

Les mer


Hvor får du god Espresso?

Det er altfor langt mellom kaffebarer med kunnskap om eller ferdigheter til å lage en riktig god espresso og cappuccino, eller andre melkebaserte espressodrikker. Denne oversikt er, etter vår mening, et utvalg av steder som jevnt leverer en god espresso. Vi tar gjerne imot tips. Oslo - Tim…

Les mer


Caretto Negro

2 cl svart sambuca 6 cl espresso Svart sambuca smaker mye anis. Hell oppi sambuca i en espressokopp sammen med kaffen. Passer etter et rikt og tungt måltid.

Les mer


Domaine Coursodon Silice 2005

Dyp blårød. Aroma preget av skogsbær, morell og urter, streif av skogbunn, kamfer, pepper og lær i lang ettersmak. Mineralsk og medisinal duft med innslag av tre, røde bær og tjære. Konsentrert syrah med bra lengde med integrert eik. Lang avslutning med karakter av kjølig frukt. Drikkes nå og i…

Les mer