Stephane Ogier Le Temps Est Venu 2018
12. desember 2020
Le Temps Est Venu er en av Ogier sine enklere viner, men la deg ikke lure, hans kjennetegn på kvalitet er å finne i alle hans viner. Ofte brukes det druer fra bedre marker i blenden til sine enklere viner for å heve kvaliteten. Ogier mener at fordi estate vinene ofte er kundenes introduksjon til en produsents viner, bør også de enklere viner ha en gjenkjennende kvalitet. - - - Ogier-familien…
Domaine la Bastide Syrah 2004
24. januar 2009
Dyp farge med rubinrødt skjær. Modne bjørnebær på duft og smak, fine garvestoffer med saftighet og et anstrøk av jordlighet. Masse smak, bra fylde og en liten touch anis i sluttsmaken! Dyp fiolettrød. Aroma preget av mørke bær og kamfer, hint av lavendel og pepper. Supergod til tapas. 100.- kr……
Leitz Rüdesheimer Bischofsberg Riesling Spätlese Trocken 2007
24. januar 2009
Middels dyp grønngul. Ung og tiltalende aroma preget av mineraler, fersken og lime. Lang streinmineralsk ettersmak. Super til tapas. 12,5 prosent alkohol. Flott vin med duft av lime, epler og mineraler samt noe blomster. Slank, tørr, flott vin. Best 2007-2010 vinmonopolet 136.- kr (v# 47543)
Markus Molitor Niedermenninger Herrenberg Riesling Spätlese 2006
24. januar 2009
Duft av moden sitrus, eple og mineraler. Skiferbetont og konsentrert, med fin frukt og harmonisk syre. Rik ettersmak. Gyllengul. Veldig rik, nærmest plump duft med mye blomster, krydder og tropisk frukt. Stort søtlig fruktanslag, litt vel tung frukt, mye mineral- og fedme, litt bløt syre, masse…
Enkircher Ellergrub Riesling Spätlese 2007
24. januar 2009
Aroma av fersken, epler og mineralsk preg. Konsentrert frukt med god fylde og lang avslutning. Rik på mineralitet og restsødme. Fantastisk til blåskimmelost. Aperitif.no Weiser Küenstler
Reiterpfad Ruppertsberg Riesling Trocken Grosses Gewächs 2007
24. januar 2009
Fruktig anslag, god syre, en del sødme, Aroma av fersken, epler og mineralsk preg. Konsentrert frukt med god fylde og lang avslutning. Super hvitvin. God til krydrete retter, pasta eller salater. En lettdrikkelig vin som er best det neste året. Godt kjøp. Ruppertsberger Vinmonopolet 329.- kr…
Don Pietro, Spadafora 2005
24. januar 2009
Straw colored with hints of green and aromas of apple and pear on the nose. Dry and medium-bodied on the palate with balanced acidity and a clean finish. Delicious with poultry and soft cheeses. www.spadafora.com
Bourgeois Sancerre Grande Réserve 2005
24. januar 2009
Lys grønngul. Aroma preget av lime, stikkelsbær og mineraler, hint av urter og grønn asparges. Sitrusfruktig anslag, veldig god syre fylde og noe fedme, svært frisk og lang avslutning med det samme sitruspreget og snev av mineraler. En smakskraftig og fortsatt ung sancerre som vil utvikle seg…
Wittmann Riesling Trocken 2007
24. januar 2009
Middels dyp grønngul. Fruktighet preget av eple og mineraler, hint av sitrus og karve. Herlig vitvin, en tanke søt. Frisk, ren og eplepreget riesling med innslag av blomster og et streif av mineraler på duft. Slank, syrlig og eplepreget også i munnen, med stram, flott og lett mineralpreget……
Maràia Barbera Monferrato 2006
24. januar 2009
Virkelig et superkjøp fra Piemonte. Ren, frisk plomme og bærfrukt, og uten eikesmak. Herlig saftig, fruktig og elegant barbera til lavpris. Imponerende. Nå til 2007 Duft av bjørnebær, sjokolade, kirsebær og vanilje. Smak av skogsbær og vanilje. Passer veldig godt til tapas. 129.- kr
Bussola Valpolicella Classico Superiore 2004
24. januar 2009
Aroma med preg av mørke bær og tørket frukt. Utrolig fyldig duft av svarte plommer, mørke bær, skogsbær, tørket frukt som rosiner, krydder og eik.”Svær”, søtlig preg med vekt på tørkede frukter, mørk Valrohna-sjokolade, anis og julekrydder med noe kirsebær. Sødmefull og intens. Lang, frisk smak.…
Rietine Chianti Classico 2006
23. januar 2009
Fyldig anslag, flott syre, veldig elegant og rik med gode tanniner, sitter godt med noe fatsødme i finishen. En fortsatt veldig ung vin som helst bør ligge litt før den nytes. Og som vil utvikle seg videre i fire-fem år. Meget godt kjøp. Passer til biff med saus. Aperitif.no 158.- kr
Vinbaren og restauranten Cru
21. januar 2009
Et a-lag med kokkekjendiser og vinelskere står bak vinbaren og restauranten Cru. Resultatet er et vinmekka med mat. Vinentusiaster har ventet i flere uker på åpningen av Cru på Majorstua. Restauranten har vært hypet på vinsider på internett. Kjente navn som Bocuse-vinner Terje Ness, tidligere…