3 gode spanske viner; Tres Uves, Los Frutales og Ariyanas.

Barranco Oscuro Tres Uves 2010 Denne naturvinen kommer fra Cerro Las Monjas, to mindre parseller som er på total 1,5 hektar. Vinrankene her er plantet mellom 1985 og 1990 på ​​1340 og 1360 meter høyde, i jord av skifer. På etiketten er det avbildet de tre druetypene som er brukt i denne vinen. Fra…

Les mer


Monsanto Vinsanto 1995

Denne dessertvinen er nesten en dessert i seg selv. Den er ganske enkelt enestående av sitt slag. Maemo serverer for eksempel en liter av disse edle dråpene hver kveld til deres dessert, "Smøris". Castello di Monsantos er en av de mest klassiske og kjente eiendommene i hele Chiantiområdet. Gårdens…

Les mer


Sviskekompott med mascarpone

til 10 porsjoner sviskekompott 5 plater gelatin 5 dl vann 4 ss sukker 250 g steinfrie svisker 3 ss Bukkuram (eller portvin) 1 ss potetmel Legg gelatinen i bløt, i kaldt vann. Kok opp 5 dl vann og sukker. Ha sviskene i sukkervannet og kok til de er møre. Rør potetmelet ut i litt kaldt vann og ha det…

Les mer


Molino Real 2007

Dette er en topp dessertvin som går kjempegodt til søte fruktdesserter. Den har en flott sødme med sydlandske smaker som søt ananas, aprikos, appelsin, og et lett preg av fat. Den har en fin mineralitet av skifer og balanserer flott mellom en meget frisk syre og en mild sødme som sitter lenge i og…

Les mer


Anselmann Riesling Eiswein 2009

Weingut Anselmann lager hele 11 sorter Eiswein. Denne, som er laget på Riesling, har en nydelig sitrussødme, lett og tung på en gang, med en frisk smak av aprikos, grapefrukt og appelsin, smaker som sitter lenge og som er vanskelig å glemme. Anselmann familien har dyrket vin i flere generasjoner,…

Les mer


Allram Grüner Veltliner Eiswein 2008

Weingut Allram holder til i Kamptal i Østerrike, der familien har røtter i vinbransjen helt tilbake til 1794. Michaela Haas-Allram med familie overtok foreldrenes vingård i 1992 og i dag regnes de som en av de beste vinmakerne i Kamptal. 2008 var et spesielt vanskelig år med mye nedbør. For at…

Les mer


Donnafugata Ben Ryé Passito di Pantelleria 2008

Wine Spectator gir denne 93 poeng. En kompleks og spennende dessertvin med en fremtredende smak av aprikos, fiken og blodappelsin. Fin mineralitet, frisk med fin sødme og fruktighet. Innbydende ravgul farge. Lang avslutning. Denne vinen ble litt for spesiell til blåskimmelost, men den passet…

Les mer


Royal Tokaji Aszu Blue Label 5 Puttonyos 2006

Dette er en deilig dessertvin med smak av kanel, eple og grapefrukt i ettersmaken. Søtheten i vinen er godt balansert med en fin syre som fører til en ren og forfriskende, lang finish. Den har en kompleks karakter med lang aldrings potensial. DN.no Aperitif.no Royal Tokaji Royal Tokaji Aszu Blue…

Les mer


Late Harvest Sauvignon Blanc 2006

Jeg er spesielt kritisk når det kommer til å anbefale dessertviner. Utvalget er gjerne ikke så stort og flere av de som finnes utpreger seg ikke nevneverdig. Late Harvest, derimot, den første dessertvinen Concha y Toros har produsert, er et unntak. Den er deilig frisk på duft. På smak er den også…

Les mer


Commandaria St. john

En deilig, søt, dessertvin. Nærmest som likør å regne. Middels dyp brun. Frukt preget av svisker, fiken og rosin. Innslag av karamell. "Harvested grapes are spread out in the sun to dry until their sugar density reaches 19-23 Baume. Once…

Les mer


Gobelsburg Riesling Auslese 2007

Deilig frisk og aromatisk dessertvin. Dufter av fersken, modne epler, aprikoser og honning. Fruktig anslag, balansert sødme, veldig god syre, slank og frisk med fine limetoner som gir en veldig frisk finish. Passer helt utmerket til sitronpanacotta. Schloss Gobelsburg vinmonopolet 178.- kr (v#…

Les mer


Saracco Moscato d’asti 2007

Intenst fruktig duft av grønne overmodne epler. Fruktig anslag, sprudlende sødme som minner om bruspulver, bløtt deilig skum, frisk og fin vin som sitter godt. Drikkes best fersk. Passer til søte fruktdessereter og jordbær. Drue: 100% Moscato Acienda Agriccola Saracco vinmonopolet 129.- kr (v#…

Les mer