Anselmann Riesling Eiswein 2009

Weingut Anselmann lager hele 11 sorter Eiswein. Denne, som er laget på Riesling, har en nydelig sitrussødme, lett og tung på en gang, med en frisk smak av aprikos, grapefrukt og appelsin, smaker som sitter lenge og som er vanskelig å glemme.

Anselmann familien har dyrket vin i flere generasjoner, men det var ikke før 1959 at de begynte å tappe vinen på flasker og selge den under eget navn. Før dette leverte de vin til andre produsenter på fat. Første Anselmann årgang under egen etikett var med det som i ettertid betraktes som en av de store tyske årganger. I dag er det Gerd, Ralf og deres søster Ruth, som driver gården. En gård som gjennom de siste 15 årene har vunnet mer enn tusen medaljer for sine viner. Weingut Anselmann er en relativt stor vingård med sine 117 hektar.

Druene til denne Eisweinen ble plukket grytidlig en morgen, kun et par dager før jul i 2009 mens gradestokken viste -15° C. Å plukke druene i denne temperaturen er den eneste måten å sørge for at de naturlig gjennomfrosne druene fremdeles kan holde  -7° C ved pressingen. For at Eisweinen skal få det riktige sukkernivået etter tysk klassifisering, 110-128° Oe (oechsle), er laveste temperatur -7 C for å oppnå dette.

For å oppnå best mulig fruktighet og konsentrert smak foretrekker de å gjære og lagre (kun for en kort tid) i rustfritt stål før tapping. Druene til denne spesielle icewinen er dyrket i en vinmark som er ca 30 år gammel. Vinrankene generelt er opptil 40 år gammel.

Passer utmerket til aprikos parfait, blåskimmelost med pære og søte desserter med sitrus og molter.

Morsomt at man kan ta en tur i Oslomarka og stikke innom Kikutstua for en matbit og samtidig smake denne dessertvinen.

Serveres best ved 8° C.

Drue: 100% Riesling

Anselmann Brochure

Indian Wine Academy

Weingut Anselmann  -kart

Vinmonopolet 256.- kr (v#5521502)

Andre viner tilgjengelig på vinmonopolet;
Anselmann Riesling Spätlese 2007
Anselmann Riesling Kabinett 2008
Anselmann Riesling Classic 2009