Scarpa Barbera d'Asti I Bricchi 2006

I Bricchi 2006ws

Jeg har tidligere skrevet om Scarpas Bogliona som i min bok er Scarpas beste vin, men I Bricchi følger like bak. I forhold til hva du får for en vin i denne prisklassen (242.-) er I Bricchi en av de aller beste. Begge vinene finnes uansett i flere eksemplarer godt stuet bort i kjelleren min, hvor de skal ligge noen år (hvis ikke fristelsen blir for stor) for å se hvordan de utvikler seg i årene fremover.

Hos Scarpa benyttes det kun tradisjonell vinlaging med åpen topp fermentering og modning av vinene på store Slavonske og Alieri eikefat. De har totalt 50 ha vinmarker som henger sammen i en stor plott, og produserer ca 90-120 000 flasker i året. Vinrankene er fra 10-40 år gamle hvorav mange er replantet på kloner fra enda eldre trær. Jorden består av 100% leire.

Scarpa vines_
foto: Scarpa ©

I Bricchi får en maserasjonstid på 15 dager i ståltanker, før den lagres i 2 år på Allier eikefat og til slutt 1 års lagringstid på flaske. Scarpas Barberaer er ekstremt lagringsdyktige og kan fint legges bort i 10-15 år. Scarpa selv mener I Bricchi drikker bra etter den har fått 5 år på langs. Nå er den 7 år gammel og er helt nydelig!

I Bricchi 2006 er en myk, kompleks og velbalansert vin. Med fin mineralitet og en fruktig og intens fylde. Her er fine mørke smaker av moreller, kirsebær, lær og nesten ugjenkjennelig bruk av eik, med silkemyke tanniner. En flott vin som drikker meget bra nå.

Jeg serverte denne vinen i sommer til grillet indrefilet av svin, det ble et supert måltid og en fin vinopplevelse. Vinen passer også til agnolotti, urtetrekt inderfilet og oslo buco.

I Bricchi 2006

Drue: 100% Barbera

WineJulia.com

Italian Wine Review

Jessica Senning om Scarpa

Scarpa Barbera d’Asti I Bricchi 2006 (242.-kr)

Les også min anmeldelse av Scarpa Barbera d’Asti La Bogliona 2007.
Du finner også – Scarpa Barbaresco Tettineive 2007 på vinmonopolet.