Grillet indrefilet av svin

Indrefilet-svin_

Magasinet NORD er et fint blad hvor jeg finner mye gode matlagingstips. I siste nummer fant jeg oppskriften til potet og tomatsalaten. Med grillet inderefilet og hvitløk, ble det hele en velsmakende lørdagsmiddag.

800 g indrefilet av svinIndrefilet svin
1 hel hvitløk
1 lime
rapsolje
soyasaus
ferskvernet pepper
salt

Tørk av kjøttet med tørkepapir. Bland sammen soya, rapsolje, pepper, salt, hvitløk og revet skall av 1 lime. La kjøttet marinere en times tid. Varm opp grillen og stek i 3-4 min på hver side til den er gjennomstekt. La kjøttet hvile minimum i 10 minutter før du skjærer det opp.

potetsalatPotetsalat
600 g poteter
1 neve gressløk
1 neve basilikum
1/2 stilk vårløk
2 ss dijonsennep
1 ss honning
2 ss sitronsaft
3 ss olivenolje
nykvernet pepper
salt

Kok potetene til de nesten er gjennomkokt. Hell av vannet og la de dampe av seg. Bland sammen honning, sitron, sennep, olivenolje, finkuttet gressløk og basilikum. Kutt potetene i passe størrelser og vend inn sennepsblandingen.

tomatsalatTomatsalat
600 g tomater
1 neve mynte
1 neve gressløk
1 ss epleeddik
3 ss rapsolje
nykvernet pepper
salt

Vask og skjær tomatene i passe biter. Bland sammen finkuttet gressløk, mynte, epleeddik, rapsolje, nykvernet pepper og salt. Vendes forsiktig inn med tomatene.

4 store hele hvitløkGirardon Volnay 2005
aluminiumsfolie

Legg hele hvitløken i folie og legg på grillen samtidig med kjøttet. De er fedige når kjøttet er ferdig.

2005 årgangen av denne Pinot Noir vinen, Girardin Volnay Vieilles Vignes, var en super følgesvenn til maten. Det svake eikepreget, den gode syrestrukturen med et snev av kirsebær og vanilje, balanserte fint mot det grillede kjøttet og friskheten i tomatsalaten. Anbefales! Mitt lokale Vinmonopol på Økern har 12 flasker igjen.