Montecillo Reserva 2010

Ukens vin kommer fra Rioja i Spania fra det kjente vinhuset Montecillo. Tidligere har jeg trukket frem storebroren, Gran Reserva Selección Especial 1994, som er en vin med spesielt gode kvaliteter og finesse, men lillebror er ikke dum den heller. Spesielt ikke til den nette sum av 170.-kr!

–  –  –

Bodegas Montecillo er det 3. eldste vinhuset i Rioja og ligger i byen La Rioja, ca en times kjøretur sør for Bilbao, Spania. De eier ingen egne marker men kjøper alle druene fra lokale dyrkere.  Rioja ligger ved elven Ebro godt beskyttet av fjellene i nord, og varm Middelhavsluft fra sør gir et meget gunstig klima for druene.

vinifikasjon
Druesammensetningen består av 95% Tempranillo, 3% Mazuelo og 2% Garnacha. Mosten fermenterer over 20 dager med skallkontakt temperaturkontrollert til 26ºC. Malolaktisk gjæring skjer naturlig i underjordiske bodegaer, hvoretter vinen overføres til amerikanske eikefat og får 24 måneders modning. Til slutt flaskelagres den i 16 måneder.

smaksnotater
Sval fin og klar frukt med fin friskhet, leskende og gode smaker av modne moreller, kirsebær, lakris og lette peppertoner. Medium ettersmak og integrerte tanniner. Ganske enkelt en lett og grei hverdagsvin som kan nytes til indrefilet av storfe eller alene. Drikk temperert til 16-17º C.

Montecillo Reserva 2010

Bodegas Montecillo