Mat i New York

Bowery

Da er tiden kommet for å dele materfaringene min kone, våre to tenåringsgutter og jeg, gjorde oss på vår påsketur til New York. Med et stramt budsjett var det ikke rom for å spise på de dyreste stedene, men vi fant frem til noen hyggelige steder med god mat og hyggelig betjening.

The Bowery Diner – 241 Bowery
En kul Amerikansk diner som har åpent 24 timer i døgnet! Veldig fint sted med egne båser, hyggelig og effektivt personale, supergod mat, vel verdt prisen 🙂 Stedet ligger litt såvidt i utkanten av Little Italy, i Bowery street, men ikke så langt unna at vi ikke kom tilbake her en gang til for opplevelsen og maten. Jeg hadde Veggie Burger begge gangene og angret ikke på det. Burgeren var supergod og chili sausen skulle jeg gjerne hatt oppskriften på! Alt vi spiste smakte egentlig godt. Porsjonene var store og milkshakene var knallgode.

Bowery1
Vegetarburger med stekte egg, squash, tofu og aji chili saus
Bowery4
French Toast, fylt med vaniljekrem, ferske frukter og jordbærsaus

 

 

Tobys Public House – 86 Kenmare Street
Et superhyggelig sted med Tobystopp servering, god atmosfære og god stemning. Her er det pizzaen som står i senter, bokstavelig talt. Man kunne velge å sitte rundt baren hvor de hadde et rikt utvalg av mikrobrygget øl, eller ved bordene med godt innsyn til rundovnen i senter av lokalet. Pizzaene var, ikke uventet, kjempegode. Jeg hadde også en ny rett, innbakt sopp i parmesan, sammen med et rikt og veldig godt lokalbrygget hveteøl.

La Carbonara – 202W 14th Str.
La CarbonaraDet er mange steder å spise i nærheten av og i Chelsea Market, men til middag satset vi på et roligere sted som viste seg å ha veldig god mat og et helt greit utvalg av viner. Servitrisen tok godt vare på oss og hadde en rungende og smittende latter som gjorde at vi følte oss velkommen. Veldig god Italiensk mat til en rimelig penge. Jeg hadde en utsøkt Brassato; stekt lam i en Chianti saus servert over cannellonis med trøffel. En flott og god rett som gikk utmerket til Salice Salentino Cantele 2009.

Jeg tar med noen andre varme anbefalinger vi fikk, men som vi ikke rakk å besøke, denne gang.

Smørgås Schef   –  58 Park Avenue
Her får du Scandinavisk mat.

Schillers kafe  – 131 Rivington Street

The Spotted Pig  – 314 W. 11th Street

The International Culinary Center – 462 Broadway
Her får du førsteklasses mat fra franskinspirerte kokkestudenter til en rimelig penge. Faste priser på Brunch – 24USD, Lunch – 30USD og middag til 39USD.

les også om:
Kaffe i New York
Vinutsalg i New York