Kaffe i New York

Nolita2

Endelig fant jeg en sjappe i New York med ordentlig god kaffe, og nei det er ikke Starbucks!

TapNolita Mart og Espresso Bar ligger sør på Manhattan, like ved Little Italy og Chinatown. Kaffebaren fant jeg ved en tilfeldighet på mine mange turer rundt i New York på leting etter, blant annet, god kaffe. Endelig var det noen som som kunne lage perfekt espresso, cappuchino og latte! Espressoen var fyldig og god med mye crema og en rund og mild smak. Cappuchinoen og latten hadde perfekt skum og med en god smak av kaffe, ikke fylt med forskjellige søte siruper som mange Amerikanere ser ut til å være så glad i. Selv om jeg bodde på andre siden av Hudson elven dro jeg gladelig tilbake hit de fire siste dagene av New York besøket.

Nolita bryggHer filtrerer de hver eneste kopp kaffe og te i et hjemmelaget stativ med varmeplate under, mens du venter. Dette er et superhyggelig sted å besøke også for å handle et lite utvalg dagligvarer, te, øl fra flaske og øl som man kan tappe fra tønner til egne medbragte mugger etc. De har også månedlige, gratis, ølsmakinger.

Nolita Mart kjøper de fleste av sine kaffebønner fra Stumptown Coffee Roasters som holder til i Brooklyn, men også fra andre mindre kaffebrennerier. Stumptown har en egen kaffebar på Manhattan – 18 W 29th Street, men den rakk jeg ikke å besøke denne gang.

Wake up DeadHvis du går til Nolita for en morgenkaffe er det ikke lange spaserturen til The Bowery Diner (241 Bowery) for en ekte amerikansk frokost i 50talls diner atmosfære. Les gjerne mer om erfaringene mine om mat i New York på en post som snart kommer. Det er også en kort spasertur fra Nolita til Enoteca Di Palo og Di Palo`s, hvor du får kjøpt ferske oster, pølser, kjøtt, vin og øl.

Nolita Mart og Espresso Bar
156 Mott Street, -kart

GimmeNoen andre espressobarer jeg besøkte som er verd å nevne for god til hederlig kaffe er:

Gimme Coffee – 228 Mott str.  -kart
En liten lokal kaffebar med bra kaffe. Kaffen nytes stående langs det avlange lokalet.

Ninth Street Espresso – 75th 9. ave. (Chelsea market)  -kart
Inne i det travle Chelsea Market dukket denne kaffebaren opp. God kaffe «on the go».

AromaAroma Espressobarkart
Aroma har flere utsalg rundt omkring på Manhattan. Her selges blant annet kaffe og bakevarer i et hurtig tempo. Jeg besøkte tre forskjellige Aroma barer med ymse resultat på kaffen. Jeg vet jo at det alltid kommer an på personen som står bak maskinen og brygger, om kaffen blir god, men her burde kanskje kjeden legge mer i å få et jevnt godt resultat.