Jean-Paul Brun Beaujolais L´Ancien 2012

L`Ancien 2012_1

Jeg traff Jean Paul under en pressemiddag i fjor, og ikke bare likte jeg vinene hans men fikk også et meget godt inntrykk av han som person og fagmann. L`Ancien er nå kommet i ny årgang, og er en mer tiltalene og fruktig vin enn 2011 årgangen. Det er en super hverdagsvin og til prisen (152.-) er L`Ancien ganske enkelt et knallkjøp!

Jean Paul holder til i Charnay, en landsby i den sørlige Beaujolais like nord for Lyon, i et vakkert område kjent som «Region av Golden Stones». Når han tok over familiegården i 1979 hadde den 4 hektar vinmarker, i dag er den på 45 hektar og han produserer ca 240 000 flasker vin per år.

Jean Paul Brun_S
Jean Paul Brun

Jean Paul er vinrebellen som gikk sine egne veier i Beaujolais. Han ønsket sunne, friske viner laget uten snarveier. Dette innebar blant annet at han allerede for 10 år siden begynte med svært lave nivåer CO2, at han utelukket chaptalisering og bruk av industriell gjær, at druene presses på klassisk vis, og at vinene fremstilles helt uten bruk av karbonmaserasjon.

L`Ancien 2012 har mye saftige smaker av modne bringebær, markjordbær og hvit pepper. Den har en fin konsentrasjon med pent integrerte tanniner og god lengde. En klar kjøpsanbefaling på denne. Liker du elegante viner med litt mer fylde og tyngde, er Jean Pauls L’Ancien Le Buissy 2011 også et meget godt valg. Begge vinene drikkes best unge og innen 3-4 år.

L`Ancien er en utpreget matvin som går godt til torskeloin, auberginboller, grillet indrefilet men kan også fint drikkes uten mat.

Jean-Paul Brun Beaujolais L´Ancien 2012

tidligere artikkel om Jean Paul.