Grillet indrefilet, okse

til 4 personer

1 kg indrefilet okse
salt og pepper

Tørk av kjøttet, gni inn nykvernet pepper og salt. Legg kjøttet på grillen, på svak varme, med lokk over i ca. 20 minutter. La den hvile i ca 15 min. uten å dekke den til før du skjærer den opp.

Mens jeg ventet på at kjøttet skulle bli ferdig ble tomatsalaten spist opp, ny ble lagd og igjen slukt før bildet ble tatt, men ikke før vi fikk bekreftet at vi ikke trengte saus til denne retten. Det var nok saftighet i kjøttet og tomaten. Occhipintis SP 68 smakte utmerket til.

rotgrønnsaker
4 gulrøtter
3 pastinakk
2 ss olivenolje
2 ts sitronsaft
tørket timian
tørket oregano
3 ss grovrevet parmesan
maldonsalt

Skrell pastinakken og skjær i lange skiver. Vend inn i olje og tørket timian. Skrell og gulrøttene og skjær i lange skiver og vend inn i olje og tørket oregano. Legg på grillen i ca 10 minutter på medium varme til de nesten er gjennomstekt. Ha de over på et fat og vend de inn i litt olje og sitronsaft. Ha parmesan og salt over til slutt.

tomatsalat
5 tomater
frisk basilikum
mozzarella ost
xtra virgin olivenolje

Skjær tomater og mozzarella i tynne skiver og legg lagvis. Riv en neve basilikum og strø det sammen med olivenolje over tomatene. Ha ørlite salt over.

poteter
Kok opp 12-13 poteter til de er halvkokt. Skjær i båter og vend inn i olje, merian, oregano, timian, salt og pepper. Ha på grillen mens du passer på og vende de trutt og jevnt.

Drikkeforslag: Occhipinti SP68 Nero d’Avola e Frappato 2010