Auberginboller

Auberginboller_

Ja, du leste riktig! Auberginerboller, kjempedigg og sunt. Oppskriften er fra boken «To Grådige Italienere«, hvor jeg har funnet flere gode oppskrifter. Denne kan være en fin forrett, som her, eller du kan servere den til middag med fersk pasta.

til 4 personer

2 auberginer
60 g tørt brød
3 ss parmesan
1 kvast fersk basilikum
8 stk kavringer
2 dl vann
2 egg
salt og pepper

Skrell auberginene og kutt i terninger på ca 2x2cm. Stek terningene i en panne med olje til de er gyllenbrune. Ha gjerne i mer olje underveis så auberginen ikke henger fast i pannen. Det kan bli litt mye å steke alle bitene på en gang, så stek de helst i puljer. Bruk et dørslag til å la oljen renne av auberginebitene og legg de på et bakepapir så de får kjøle seg ned.
Skjær skorpen av brødet og del det i biter, legg det i en stor bolle med vann og la det trekke inn. Ha i parmesan, egg, salt, pepper og de stekte auberginbitene, bland godt sammen.

tomatsaus
1 løk
1 gulrot
1 ss persille
2 dl olivenolje
1 kvast timian
4 hvitløksfedd
1 klype oregano
1 kvast rosmarin
1 boks plommetomater
salt og nykvernet pepper

Varm opp en kjele med olje i, ha i løk, hvitløk, gulrot og urter, fres det hele i noen minutter. Ha i boksen med tomater og smak til med salt og pepper. Legg på lokk og la det småkoke i 15-20 minutter.

Barbera d`Alba 2011

Kjør kavringene i en blender eller lignende, til de er i smuler. Forme aubergineblandingen i små boller, rull de rundt i brødsmulene og legg de i en forvarmet panne (medium varme) og stek de jevnt gyldenbrune over hele. Server bollene straks og med en gang, over tomatsausen. Men ikke begynn å spise før du har revet litt parmesan over.

Fiorenzo Nadas Barbera 2011 var perfekt til denne retten. Den saftige, fyldige og lett syrlige vinen matchet retten helt supert. Jeg har fulgt med Nada noen år nå og har spesielt likt Rombone Barbaresco 2005 og Dolcetto 2009, som jeg digger bra. 2011 årgangen av Barberaen hans er intet mindre enn en meget flott vin, som er lett å like og fortjener en plass blant de «store».

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers: