Høstnyheter hos Moestue

Moestue130830

Etter å ha smakt meg gjennom ca 45 viner på nyhetssmakingen hos Moestue i går, ble jeg sittende igjen med et firkløver som fanget min interesse. Med unntak av Bourgogne Rouge har jeg smakt alle tidligere og kun hatt gode opplevelser med de. Jeg søkte ikke etter de bevisst, men plukket ut alle på smak og prisnivå.

Scarpa Barbera d’Asti I Bricchi 2007 
Ny årgang av denne flotte vinen fra Scarpa. 2007 årgangen er om mulig bedre enn 2006, med mer finesse og struktur. Snøen lå på markene til godt ut i Mars som ga gode vannreserver, mens Juli var en veldig varm måned, mot en kjølig August måned. Årgangen generelt var veldig varm, med en veldig god balanse i vinene.
I Bricchi har en god fyldig smak av mørke solbær og bringebær, fin balansert syre, myke tanniner. Den er ennå svært ung og vil utvikle seg godt de neste 5 årene. Kan lagres i opptil 10-15 år.
les mer om Scarpas viner

Cigliuti Barbera d’Alba Serraboella 2010
Denne enkelmarksvinen kommer fra 15 år gamle vinstokker dyrket i et noe lavere del av Serraboella vingården med sørøstlig eksponert jord av leire. Med denne vinen har jeg ennå ikke opplevd å bli skuffet. 2010 er en meget god, saftig og fruktig barbera som kan drikkes godt alene eller med hell til olivenstekt skrei.
les mer om Serraboella 2005 og 2009

Rion Bourgogne Rouge 2011
Jeg har nå smakt en rekke av Patrice Rions viner, og den gjennomgående høye kvaliteten i de biodynamiske vinene deres er slående. Denne Burgunderen er en nykommer (er tilgjengelig fra mandag 2/9) på Vinmonopolet og er en ordentlig godbit til en hyggelig pris (230.-). Den har en frisk men samtidig en fyldig og leskende frukt med smaker av bjørnebær og bringebær. Fin balansert syre, og god lengde. Rions viner er supre matviner og denne vil gå godt til grillet indrefilet av svin. 2011 årgangen ble høstet tidligere allerede helt i begynnelsen av september, noe som er uvanlig tidlig. Anbefalt konsum fra nå og frem til 2021.
Domaine Michéle & Patrice Rion

Rion Chambolle Musigny 2010
Jeg har valgt å også ta med denne, noe dyrere (430.-), men flotte vinen fra samme produsent. Det er en supergod, kompleks vin med svært god balanse og dybde. Den er tanninrik, men ikke skjemmende, og med god frukt. En behagelig vin å nyte en stille kveld. Anbefalt drikketemperatur 16-17° C.
les om Chambolle-Musigny 1er Cru les Charmes 2004