Årets mest minneverdige viner

viner100

Alle vinene som jeg har nevnt i løpet av året har vært spesielt gode, men hvis jeg skulle ha plukket ut noen som har satt litt dypere spor må det være de som jeg nevner under. Alle, bortsett fra Sainte Croix, er fremdeles tilgjengelig på VP basis eller bestillingsutvalget (står det –Bestillingsvare i nettbutikken kan vinen bestilles til ditt nærmeste Vinmonopol eller du kan få den levert hjem:)

Balthasar Ress Hattenheim Nussbrunnen Riesling Spätlese 2001
Denne var det ikke vanskelig å anbefale en gang til, den er absolutt en flott referansevin av de modne og noe søtere viner. Med sine 13 år på baken er den i et stadie av opphøyelse og pur glede. Den er fremdeles tilgjengelig på Vinmonopolets nettbutikk!

Ridge Cabernet Sauvignon Estate 2011
En virkelig elegant og silkemyk vin hvis kraft øker i munnen. Ikke en brautende fylde, men en stille og høflig kraft som gir vinen umpf!

Sainte Croix Pourboire Nature 2011
Er du glad i vin er dette den ene vinen du ikke må la ligge i fred. Få viner i dette prissjiktet (170.-) har gitt meg en så fin smaksopplevelse. Ikke så rart at den nå er utsolgt, men vær på vakt for neste årgang!

Gisep 2011

Massolino Barbera d’Alba Gisep 2011
Dette er litt av en godsak! En saftig og fyldig barbera med ekstra fin struktur og balanse. Vinen ble anbefalt av en venn, noe jeg er evig takknemlig for, for denne årgangen og vinen er intet mindre enn supergod!

Masi Osar 2006
Det er ikke den billigste vinen, men til gjengjeld får du mye igjen for pengene. De første smakene som møter meg er en mørk, intens, frukt som balanserer flott ut mot en frisk, sursøt, syrlighet. Moreller, kirsebær, blåbær og bjørnebær, mørk og godt men lett og ledig på samme tid.

Von Hövel Scharzhofberg Riesling Spätlese Feinherb 2010
Sufflé med blåskimmelost ble laget og hvitvinen som skulle matches var denne Feinherben fra Von Hövel. Sufflêen falt sammen, men vinen var en åpenbaring! Det er lenge siden jeg har smakt en så elegant sødme i en vin.